A Cisco Systems bejelentette, hogy lezárult a set-top boxok (multimédiadobozok) illetve videoelosztó hálózatok és a videorendszerek integrációja terén világelsőnek számító Scientific-Atlanta felvásárlása. Az ügylet révén a Cisco a szolgáltatói hálózatok üzemeltetői és a „digitális otthon” iránt érdeklődő magánfelhasználók számára egyaránt világszínvonalú, átfogó hang-, kép- és adatátviteli rendszert biztosít, akár vezeték nélküli átvitellel is.

2005. november 18-án a Cisco bejelentette, hogy a felek végleges megállapodásra jutottak a Scientific-Atlanta felvásárlásáról. A vállalat technológiáját a Cisco új generációs IP-hálózati architektúrájával ötvözve a szolgáltatók olyan nyílt, többszolgáltatásos platformhoz jutnak, amelyre támaszkodva a digitális tévéműsorok és videofilmek IP-hálózaton történő továbbításán túl új, integrált médiaszolgáltatásokat fejleszthetnek és kínálhatnak az otthoni felhasználóknak.

A szerződés értelmében a Cisco részvényenként 43 dollárt fizetett készpénzben, és átvállalta a fennálló részvényopciókat. A teljes vételár így megközelítette a 7 milliárd dollárt, illetve a Scientific-Atlanta meglévő készpénzállományát leszámítva körülbelül 5,1 milliárd dollárt tett ki.

Az ügylet lezárását követően a Scientific-Atlanta csapata Jim McDonald vezérigazgató vezetésével a Cisco útválasztókkal és szolgáltatói technológiákkal foglalkozó csoportjához került, amelyet Mike Volpi alelnök irányít.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com