A Cisco vitte el a pálmát mind a kis- és középvállalatok, mind a nagyvállalatok hangkommunikációs piacán

A Synergy Research Group jelentése szerint a Cisco Systems a 2005-ös naptári évben tovább növelte előnyét a nagyvállalati, illetve a kis- és középvállalati hangkommunikációs piacon. 2005 negyedik negyedévében és a teljes évet tekintve is egyaránt a Cisco érte el a legnagyobb összbevételt nemzetközi viszonylatban az üzleti telefónia piacán, amibe mind az IP alapú, mind pedig a hagyományos vonalkapcsolt rendszerek beleszámítanak.

A Synergy „A vállalati hangkommunikációs piac megoszlása 2005 negyedik negyedévében” című jelentésében arról számolt be, hogy a Cisco az IP-kommunikációs termékeiből ebben az időszakban is többet tudott eladni, mint bármely versenytársa a hagyományos és hibrid hangkommunikációs eszközökből. Bár a Cisco már évek óta vezető szerepet foglal el az IP-telefónia piacán, de ez az első alkalom, hogy a teljes évre vetítve több IP alapú hangátviteli megoldást adott el, mint bármely más gyártó IP, hibrid és TDM technológiájú alközpontos és vonalválasztó telefonrendszereiből együttvéve.

„A Cisco szállítási volumenének növekedése világszinten meghaladta a 40 százalékot” - nyilatkozta Jeremy Duke, a Synergy Research Group elnök-vezérigazgatója. „Az IP-telefóniában rejlő lehetőségeket kellő időben ismerte fel a Cisco, így a célirányos befektetéseknek köszönhetően folyamatos és kiszámítható mértékben növeli részesedését a vállalati hangszolgáltatások piacán. A vállalati rendszerek egyre inkább az IP-telefónia irányába mozdulnak el, és ezzel a Cisco mind a hangátviteli, mind az adatátviteli hálózatok terén vezető helyzetbe került.”

A Cisco vezető pozícióját a következő tények támasztják alá:

  • Minden más gyártót megelőzve világszerte már több mint 7,5 millió Cisco IP-telefon talált gazdára.
  • A Cisco több mint kétszer annyi IP-telefont adott el, mint a piac második helyezettje.
  • Több mint 100 olyan Cisco-ügyfél van, amely egyenként 5000-nél is több Cisco IP-telefont állított rendszerbe.
  • Több mint 30 olyan Cisco-ügyfél van, amely egyenként 10 000-nél is több ilyen készüléket használ.

A készülékek terén elért vezető szerep mellett a Cisco CallManager Express, illetve az új Cisco Hosted Small Business System (Linksys One®) és a Linksys Voice System szoftvertermékek olyan IP-hangátviteli megoldásokat kínálnak, amelyek maradéktalanul lefedik a kis- és középvállalati piac valamennyi szegmensét. A Cisco az IP alapú üzenetkezelés, hangpostafunkciók, hang- és webkonferenciás megoldások, illetve hívásközpontok terén is piacvezető helyet foglal el, ezzel is egyértelművé téve, hogy a hangkommunikációt az egyszerű telefonhíváson messze túlmutató integrált alkalmazások együttesének tekinti.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com