A Cisco hálózati technológiájával kialakított rendszer biztosítja a kapcsolatot a Stockholm több pontján található kórházépületek között

Svédország legnagyobb kórháza, a Karolinska University Hospital a Cisco Medical-Grade Network hálózati megoldásának munkába állításával javítja az egészségügyi ellátás színvonalát. A stockholmi Karolinska kórház az új rendszer bevezetésével jelentős megtakarításokra számít: a Cisco-technológia jóvoltából a kórház késedelem nélkül, biztonságosan megoszthatja a beteginformációkat a háziorvosokkal, így a diagnosztizálás mellett a páciensek kezelése is gyorsabbá és pontosabbá válik.

Az új hálózati architektúra segítségével a Karolinska négy különálló adatközpontját két központban egyesíti, amelyekből az egyik a működés folytonosságát fogja biztosítani. A Cisco tárolóhálózati (SAN) technológiáját kihasználva az óriási adatmennyiség hatékonyabban kezelhető. A Cisco tárolóhálózatokra épülő eRadiology megoldásával például a radiológiai osztályon hetente felgyülemlő több száz gigabájtnyi adat egyszerűen tárolható, és az archiválást megelőzően hónapokig visszakereshető.

„A 17. században alapított Karolinska épületei elszórtan találhatók Stockholm területén. Az épületek összekötése, illetve az információ gyors és biztonságos megosztása elengedhetetlen ahhoz, hogy kórházunk a világ egyik legfejlettebb egészségügyi központja maradjon.” – nyilatkozta Anders Eriksson, a Karolinska University Hospital hálózatüzemeltetési igazgatója, majd hozzátette: „A Cisco-technológiával felvértezve hálózatunk megbízhatóvá válik. Az orvosok és az ápolók egyszerűen hozzáférhetnek a szükséges információkhoz, és így alacsonyabb költségek mellett hatékonyabban végezhetik munkájukat.”

A rákkutatás és -kezelés terén a világ élvonalába tartozó Karolinska mintegy 14 ezer munkatársa a Cisco Medical-Grade Network hálózatán keresztül kapcsolódik egymáshoz. A kórház épületeiben több mint 800 Cisco vezeték nélküli hozzáférési pontot is telepítenek. A kórház emellett megkezdte a Cisco hálózatokon használható alkalmazások – többek között egy valós idejű videokonferenciás megoldás – bevezetését. Folyamatban van továbbá egy „elektronikus műtő” kialakítása is, amely valós idejű együttműködést biztosít a világ tetszőleges pontján lévő műtőkkel.

Az alapként szolgáló Cisco Medical-Grade hálózat Cisco Catalyst 6500, 3560-as és 2950-es sorozatú kapcsolókkal, valamint Cisco 7200-as útválasztókkal biztosítja a Karolinska Intézet, az orvostudományi egyetem, valamint a Karolinska más épületei közötti kapcsolatot. A Cisco SAN tárolóhálózatában Cisco MDS 9500 sorozatú többszintű forgalomirányítókat telepítenek. A Karolinska adatközpontjainak biztonságáról Catalyst 6500 sorozatú tűzfal-szolgáltatási modulok, a távoli helyszínek védelméről pedig Cisco PIX 500 sorozatú tűzfalak gondoskodnak. A teljes hálózatra kiterjedő integrált biztonsági funkciók garantálják az adatok védelmét, így a hálózat képes megfelelni a kórházi beteginformációkat szigorúan védő svéd előírásoknak.

„Napjainkban az egészségügyi szervezetek olyan hálózati infrastruktúrát igényelnek, amely képes kielégíteni a kórházi szakemberek igényeit. A gyors és biztonságos kommunikáció, illetve adatelérés a magas szintű egészségügyi ellátás elengedhetetlen feltétele. A Cisco adatközpontoknak kínált adattároló hálózati architektúrája nagyfokú rendelkezésre állást és megszakításmentes működést biztosít. A rendkívüli adatmennyiség biztonságos és megbízható kezelésére alkalmas hálózati platform képes megfelelni a Karolinska, és más hasonló kórházak igényeinek” – fejtette ki Andy Lockhart, a Cisco Systems észak-európai térségért felelős alelnöke.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetője. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com