A szolgáltatásként igénybe vehető kommunikációs megoldás közös platformon egyesíti a hang- és adatátviteli alkalmazásokat

A Linksys, a Cisco Systems otthoni és kisvállalati megoldásokat fejlesztő divíziója bejelentette Linksys One elnevezésű, kisvállalkozásoknak készült új megoldáscsomagját. A Linksys One olyan teljes körű, kedvező árú, könnyen telepíthető IP alapú szolgáltatásplatformot takar, amely központilag üzemeltetett, díjfizetés ellenében igénybe vehető kommunikációs megoldásokat nyújt.

Az AMI Partners piackutató cég felmérése szerint világszerte 35 millió száznál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozás működik. Ezek 2005-ben előreláthatóan több mint 12 milliárd dollárt költenek majd hálózati és távközlési infrastruktúrájuk kiépítésére. Számítások szerint a kisvállalkozások 2010-ben várhatóan több mint 19 milliárd dollárt fordítanak hang- és adatátviteli alkalmazásokra.

A kisvállalkozásoknak immár nem érdemes külön-külön internet-hozzáférést, telefonrendszert és számítógépes hálózatot fenntartani és felügyelni, mivel a Linksys One egyetlen, konvergens szolgáltatási platformmal minden igényt kielégít: legyen szó telefonról, faxról, hálózati adatátvitelről, internetről vagy üzleti alkalmazásokról. A cégeknek nincs más dolguk, mint egy Linksys One megoldásokat kínáló szolgáltatóhoz vagy viszonteladóhoz fordulni, megadni, hogy hány Linksys One hardveres eszközre és milyen szolgáltatásokra lesz szükség, és alig egy óra leforgása alatt kész az egész irodai kommunikációs rendszer.

A Linksys One megoldást a professzionális szolgáltatók bérüzemeltetéses formában teszik elérhetővé, az értékesítést, telepítést és szervizelést viszonteladók végzik. A Linksys One Hosted Small Business System egy csomagban kínál nagysebességű internetkapcsolatot, üzleti minőségű hang-, video- és adatátviteli hálózatot és üzleti alkalmazásokat. A komplex kommunikációs szolgáltatásokhoz korszerű biztonsági, felügyeleti és monitoring-funkciók kapcsolódnak, a VoIP-forgalomhoz pedig a szolgáltatók QoS-támogatást nyújtanak.

A Linksys One termékcsalád

A Linksys One hardveres eszközei között Services Router útválasztók, színes kijelzős IP-telefonok és analóg hangátjárók szerepelnek. A piacon kapható első Linksys One termékek a következők lesznek:

  • Linksys One 16 portos Services Router (SRV3000): A Linksys One Services platform alapköve a Services Router útválasztó. Ez az integrált kapcsoló és útválasztó „plug and play” telepítést tesz lehetővé, beépített hálózatbiztonsági és hatékonyságnövelő funkciókkal.
  • Linksys One Color Manager IP-telefon (PHM12000): a SIP alapú színes IP-telefon egyesíti magában a VoIP hangátviteli technológia költségelőnyeit a kisvállalkozásoknál használatos vonalválasztásos telefonrendszerek magas hangminőségével és funkcionalitásával.
  • Linksys One analóg VoIP-átjáró (VGA2000): A Linksys One Voice Gateway analóg hangátviteli átjáró lehetővé teszi a vállalat meglévő analóg telefon- és faxkészülékeinek integrálását, és ezáltal növeli a rendszer rugalmasságát. Biztosítja a nyilvános kapcsolt telefonhálózatokhoz (PSTN) való helyi hozzáférést, és tartalék rendszert is nyújt szolgáltatáskiesések vagy segélyhívások esetére.

A termékek mindegyike a Linksys One egyedülálló „plug and play” technológiáját alkalmazza, amellyel a rendszer azonnal felismeri és konfigurálja a Linksys One hardvereket. Az új funkciókkal és alkalmazásokkal bővíthető, professzionális szolgáltatási platformot nyújtó Linksys One termékek automatikusan megállapítják optimális konfigurációjukat, és bekapcsolásuk pillanatától kezdve működőképesek. Az egyedülálló hálózatfelismerési eljárás és az automatikus konfigurálás egyben azt is jelenti, hogy az új hálózatok, rendszerbővítések és technológiák bevezetése csak korlátozott mértékű külső beavatkozást igényel. Egy 16 munkatársat kiszolgáló VoIP-rendszer telepítése egy órát sem vesz igénybe, és kevesebb költséggel jár, mint a ma elterjedt vonalválasztásos vagy alközponti (PBX) telefonrendszerek.

Elérhetőség
A Linksys One megoldások az USA egyes államaiban 2006 első negyedévétől kaphatók. Európában, a Közel-Keleten, Afrikában, Dél-Amerikában és a világ más részein 2006 második felétől kezdődően elérhetők. A bejelentéssel egyidőben a következő szolgáltatók jelezték, hogy a Linksys One megoldást szolgáltatásportfóliójuk részeként tervezik kínálni: MCI, Inc. (USA), airBand Communications (USA), NeoNova Network Services, Inc. (USA), IP Systems Pty Ltd. (Ausztrália)

További információ:

Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com