A Cisco Systems részlegeként működő Linksys nemzetközi együttműködés keretében egy olyan új vezeték nélküli telefonkészüléket mutatott be, amellyel az ingyenes internetes Skype-hívások a számítógéptől távol, kézi készülékekről is lebonyolíthatók.

Az új internetes telefon (CIT200) kényelmes alternatívát ad az eddig számítógéphez kötött Skype-használók kezébe, akik ezentúl otthon vagy munkahelyükön bárhonnan kezdeményezhetnek ingyenes hívásokat a Skype program segítségével. A Skype használatát támogató legelső termék – a CIT200 – a Skype induló szoftverkészletével kerül forgalomba. A készülék automatikusan átveszi a felhasználó meglévő kapcsolatlistáját, így azok azonnal hívhatók. A CIT200 a SkypeOut, SkypeIn és Skype Voicemail fizetős szolgáltatásokat is támogatja, amelyekkel a felhasználók hagyományos vezetékes és mobiltelefonszámukon egyaránt hívhatják családtagjaikat, barátaikat és kollégáikat, valamint legfeljebb 10 perces üzeneteket fogadhatnak, illetve továbbíthatnak.

A készülék emellett számos kényelmi funkciót is kínál:

 • Hívásvárakoztatás
 • Némítás gomb
 • Háromféle csengőhang
 • Interkom több kézibeszélő között
 • Beépített kihangosító
 • Színes LCD-kijelző
 • Akár 120 órányi készenléti idő és 10 órányi beszélgetési idő
 • Vonaltartás gomb
 • Hívó fél kijelzése
 • Telefonkönyv 120 név tárolásához
 • Csengetés ki-/bekapcsolása gomb
 • Navigációs gomb a kijelző használatához
 • A hangátvitel titkosítása a fokozott biztonság érdekében
 • Fejhallgató-csatlakozó
 • A készülék DECT vezeték nélküli technológiája nem okoz interferenciát a 2,4 GHz-es telefonokkal és eszközökkel
 • Egyetlen bázisállomásával négy további DECT-készülék használható
 • Kézibeszélő-kereső gomb az USB-bázisállomásokon
 • Könnyű és kényelmes kézibeszélő (120 g)

„A Skype az ingyenes internetes telefonálás úttörője. Cégünk rohamos növekedését napi 170 ezer új felhasználó jelzi. Biztosak vagyunk abban, hogy a Linksys-szel létrejött együttműködésünk ezt az arányt csak tovább fokozza. A telefonálók világszerte olyan lehetőségekhez jutnak, amelyekkel csökkenthetik telefonköltségeiket. A CIT200 készülékeken pedig az otthonukban, illetve irodáikban a számítógépüktől távol is kezdeményezhetnek és fogadhatnak ingyenes Skype-hívásokat” – nyilatkozta James Bilefield, a Skype üzletfejlesztésért felelős alelnöke, majd hozzátette: „Felhasználóink kényelme érdekében a Skype szolgáltatásait egy egész sor készüléken elérhetővé tettük; a világelső Linksysszel kötött, csúcsminőségű termékek kifejlesztésére irányuló megállapodásunk pedig izgalmas stratégiai lépésnek ígérkezik. Örömmel várjuk, hogy a jövőben a Linksys-szel közösen számos nagyszerű termékkel lépjünk piacra.”

„Cégeink közös törekvése, hogy ügyfeleinket olyan könnyen használható és olcsó megoldásokhoz juttassuk, amelyek jobban kihasználhatják az internet adta előnyöket. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy együttműködésünk hozzájárul majd az internetes telefonálás nemzetközi fellendüléséhez”­­ – mutatott rá Malachy Moynihan, a Linksys műszaki tervezésért és termékmarketingért felelős alelnöke. „A Linksys hisz abban, hogy az elkövetkezendő néhány év során az internetes telefonálás válik a legelterjedtebb internetes alkalmazássá. Úgy érezzük, hogy ránk vár az a feladat, hogy a felhasználókat olyan termékekkel lássuk el, amelyek az internet használata mellett mindennapi életüket is megkönnyítik” – fűzte hozzá a vezető.

A Linksys rövid bemutatása
Az 1988-ban alapított Linksys a Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) egyik divíziójaként a fogyasztói és otthoni irodai felhasználóknak szánt vezeték nélküli, VoIP és Ethernet alapú hálózati eszközök piacának vezetője. A Linksys elkötelezett célkitűzése, hogy ügyfeleinek megkönnyítse és megfizethető áron elérhetővé tegye a korszerű hálózati megoldásokat, és olyan innovatív, díjnyertes termékeket kínáljon, amelyek zökkenőmentesen együttműködnek más eszközökkel és alkalmazásokkal. A Linksys termékeihez nemzetközi díjakkal elismert, magas színvonalú támogatást nyújt ügyfeleinek. További információk: www.linksys.com

A Skype Technologies S.A. rövid bemutatása
A Skype, Global Internet Communications Company™ Windows, Linux, Mac OS X és Pocket PC platformokon működő ingyenesen használható, újszerű díjnyertes szoftverével a felhasználók világszerte korlátlanul kezdeményezhetnek rendkívül jó minőségű telefonhívásokat. A világ leggyorsabb ütemben terjedő hangkommunikációs szoftvere 27 nyelven áll rendelkezésre. 2003. augusztusi megjelenése óta a Skype-ot több mint 180 millióan töltötték le a világ 225 országában és térségében. A szoftvernek 58 millió regisztrált felhasználója van, és egy adott pillanatban egyszerre hárommilliónál is többen használják. A Skype bevételei fizetős többletszolgáltatások értékesítéséből származnak. A cég nemzetközi partnerhálózata folyamatosan bővül, fejlesztői közössége pedig a Skype API-k fejlesztésén munkálkodik. A Skype Technologies SA luxemburgi székhelyén kívül Londonban és Észtországban rendelkezik irodákkal. (www.skype.com)

A Skype nem telefonhelyettesítő eszköz, segélyhívásokhoz nem használható.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com