A Cisco Systems bejelentette, hogy a Nokia új, vállalati felhasználásra optimalizált, a Series 60-as szoftverplatform harmadik kiadására épülő eszközein elérhetővé teszi IP-kommunikációs és egységes vezeték nélküli hálózati megoldásainak mobil elérést támogató fõbb funkcióit.

A kereskedelmi forgalomban már kapható Cisco Mobile Connect technológia révén a vállalati telefonmellékekre érkező hívásokat a felhasználók a nyilvános GSM-hálózaton keresztül mobiltelefonjaikon fogadhatják. Az irodában tartózkodók Nokia vállalati okostelefonjai pedig a házon belüli WLAN-hálózatokra kapcsolódhatnak. A Cisco Mobile Connect segítségével a felhasználók az üzleti jellegű hívásokat egyetlen IP-telefonszámra irányíthatják, amely viszont többféle eszközhöz – például mobiltelefonhoz vagy asztali, illetve otthoni készülékhez – rendelhető, és így bárhonnan úgy dolgozhatnak, mintha irodájukban tartózkodnának.

A Ciscóval együttműködve a Nokia készülékeibe integrálja a Cisco Compatible Extensions vezeték nélküli ügyfélfunkcióit, saját kliensinterfészét pedig beépíti a Cisco IP-kommunikációs szoftverébe. A két megoldás együttese biztosítja, hogy a Nokia E-sorozatú okostelefonjaival – mint a Nokia E60, a Nokia E61 és a Nokia E70 – teljes mértékben ki lehet használni a Cisco úttörő és professzionális IP-kommunikációs, biztonsági, mobilitási, garantált szolgáltatásminőségi és hálózatfelügyeleti képességeit. Az együttműködés eredményeként a mobil üzleti felhasználók munkája gyorsabbá és eredményesebbé válik, hiszen a vállalati IP-kommunikációs és csoportmunka-alkalmazások széles körét érhetik el rendkívül biztonságosan mobil eszközeikről.

„A kettős üzemmódú technológia előnyei egyértelműek, és a Cisco kiváló pozícióban van ahhoz, hogy biztosítsa a mobil elérhetőséget a vezeték nélküli hálózatokhoz és IP-telefonos rendszerekhez. A vállalatok így szinte azonnal élvezhetik a vezetékes és mobil elérés konvergenciájának előnyeit, ha kiegészítik meglévő rendszerüket a Nokia új, vállalati felhasználásra optimalizált készülékeivel.” – nyilatkozta Bob Emmerson, a konvergens technológiákra szakosodott ágazati szaktanácsadó.

A Nokia E-sorozatú eszközei a Cisco CallManager és CallManager Express híváskezelő rendszerek telefóniás funkcióinak széles körét támogatják, köztük a hívásátkapcsolást, a gyorstárcsázást, több vonal kezelését és a konferenciahívásokat. Emellett páratlanul biztonságos hozzáférést nyújtanak az elektronikus levelezéshez és a vállalati intranethez, miközben egységes üzenetkezeléssel, szinkronizált határidőnaplóval, a hívásútvonal intelligens kijelölésével és más hatékonyságnövelő alkalmazásokkal segítik a felhasználó munkáját.

Barry O’Sullivan, a Cisco Systems IP-kommunikációs üzleti egységéért felelős alelnöke kihangsúlyozta: „A Cisco és a Nokia elsőként biztosítja azokat a konvergens vezetékes és mobil megoldásokat, amelyekkel a vállalati felhasználók hatékonyabban és alacsonyabb kommunikációs költségekkel dolgozhatnak. A Nokia által most bejelentett, vállalati felhasználásra optimalizált okostelefonjai jól kiegészítik a Cisco átfogó üzleti kommunikációs megoldása keretében szeptemberben megjelentetett Mobile Connect termékünket. A folyamatos közös fejlesztés eredményeként a kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt hasznosíthatják a mobil munkavégzést szolgáló megoldásainkat.”

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com