Integrált RFID-támogatás a Cisco alkalmazásorientált technológiájával; új szolgáltatások az optimalizált RFID-hálózatok tervezéséhez

A Cisco Systems bejelentette, hogy az intelligens hálózati infrastruktúrára irányuló kezdeményezését (IIN) kiterjeszti a rádiófrekvenciás azonosításra (RFID). Az új megoldás megkönnyíti a rádiófrekvenciás technológiák bevezetését a beszállítói láncok szintjén, az információk áttekinthetőbbé tételével és az üzleti folyamatok optimalizálásával csökkenti a szervezetek üzemeltetési költségeit.

A Cisco RFID Solutions megoldások középpontjában a Cisco alkalmazás-orientált hálózata (AON) áll. A Cisco hálózati infrastruktúrájába beágyazott RFID köztesszoftver-funkciók a méretezhetőség javítása mellett gazdaságosabbá és egyszerűbbé tehető az RFID technológia bevezetése. Az RFID-t támogató Cisco AON-modulok az informatikai infrastruktúra bármely pontján telepíthetők: a hálózat peremén az RFID alapú eseményrögzítéshez és -szűréshez, az adatközpontban pedig adathitelesítéshez, további szűrésekhez, az adatok összevont kezeléséhez, valamint az alkalmazásprotokollok közötti átjárhatóság biztosításához. Mindezeken túlmenően az AON-modulok az adatok külső üzleti partnerekkel való megosztása érdekében lehetővé teszik a kimenő adatok titkosítását, a digitális aláírások kezelését és a tartalom alapján történő útvonalválasztást. A Cisco „AON for RFID” hálózatokban az ügyfelek az RFID-alkalmazások jelenlegi és jövőbeli bevezetése során a vállalati szervezet szintjeihez igazodva optimalizálhatják a folyamatokat, amivel a hálózat működése is hatékonyabbá válik. Az integrált RFID funkciókkal és a Cisco által nyújtott támogatási szolgáltatásokkal a vállalatok optimálisan kihasználhatják hálózati erőforrásaikat és egyszerűen megvalósíthatják RFID infrastruktúrájukat.

A Cisco RFID Solutions főbb elemei:

  • Cisco Application Oriented Network (AON) for RFID: alkalmazásorientált hálózati technológia
  • Cisco Services for RFID: tervezési és a teljes élettartamra kiterjedő szolgáltatások
  • Cisco Wireless Location Service: vezeték nélküli helymeghatározás
  • A partnerek RFID-termékeinek támogatása: ConnecTerra, Intermec Technologies Corp., PanGo Networks, ThingMagic

„Az EPC-t (elektronikus termékkódok) támogató hálózat lehetővé tette, hogy nekilássunk szállítói láncunk átszervezésének. Ennek eredményei többek között a pontosabb rendelések, a gyorsabb rendelésfeldolgozás, az áttekinthetőbb készletgazdálkodás, a pontosabb kiszállítások és a kiskereskedelmi üzletek jobb ellátottsága.” – nyilatkozta Dick Cantwell, a Gillette EPC-csoportjának alelnöke.

A METRO Group jelenleg harminc országban több mint 2400 áruházzal rendelkezik. A világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi hálózata a Cisco megoldásaira támaszkodva mindig a legkorszerűbb, sőt, olykor futurisztikus technológiákat bevető kiszolgálásban részesíti vásárlóit.
„Cégünk meggyőződése, hogy az RFID technológia át fogja formálni a kiskereskedelmet” – mondta Zygmunt Mierdorf, a METRO Group informatikai igazgatója, a vállalat igazgatótanácsának tagja, majd így folytatta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az RFID bevezetésével gyakorlatilag kiküszöböltük a kiskereskedelem egyik legzavaróbb problémáját, az előre nem látott készlethiányokat, és így vevőink sose távoznak csalódottan üzleteinkből.”

„Ügyfeleink elmondták, hogy számukra a legfontosabb szempont a kísérleti programról az éles rendszerre való zökkenőmentes átállás volt, és csak ezután következett az üzletmenet és a hatékonyság javítása” – nyilatkozta Mohsen Moazami, a Cisco kiskereskedelmi termékelosztásért felelős alelnöke, az EPCglobal irányító tanácsának tagja, majd hozzátette: „Az RFID hálózati alkalmazhatósága és az elosztott intelligens infrastruktúrák lehetősége vezette cégünket a Cisco RFID Solution kifejlesztéséhez. A megoldáscsomaggal ügyfeleink olyan egységes, integrált és intelligens RFID-hálózathoz jutnak, amelynek nyílt szabványai támogatják a különböző gyártók eszközeinek együttműködését.”

Szakmai szolgáltatások az egységes, új technológiákon alapuló alkalmazásokhoz
A Cisco hálózati és alkalmazásokkal kapcsolatos szakértelmét ötvöző RFID-szolgáltatások segítenek az intelligens hálózati architektúrára épülő RFID-megoldások bevezetésében, és jól bevált módszerek alapján azok teljes élettartamára kiterjedő támogatást nyújtanak. A Cisco portfóliójában a hálózat RFID-felkészültségét kiértékelő szolgáltatás mellett a kísérleti rendszerrel kapcsolatos és az éles rendszer bevezetését támogató szolgáltatások is megtalálhatók. Ez az architekturális megközelítés garantálja, hogy az RFID bevezetése nem fogja megzavarni a vállalat működő hálózatát, illetve alkalmazásait.

Bevált RFID-technológiák a partnerektől
A Cisco RFID Solution olyan nyílt szabványokra épül, amelyek lehetővé teszik a több gyártótól származó eszközök közötti együttműködést. Az új RFID-megoldást a Cisco technológiai fejlesztői programjában részt vevő partnercégek egész sora támogatja. A partnerek e termékeit és szolgáltatásait a gyártókhoz nem kötődő, független tesztelési központban végzett vizsgálatok során alkalmasnak találták a Cisco hálózati technológiáival történő használatra. A Cisco a technológiai fejlesztői programban is részt vevő ConnecTerrával, az RFID-t támogató vállalati infrastruktúraszoftverek és célszámítógépek vezető szállítójával közösen dolgozott az AON for RFID megoldás kifejlesztésén.

A Cisco megoldása alkalmazható továbbá a Cisco két technológiai fejlesztőpartnere, az Intermec és a ThingMagic RFID-olvasóival és leolvasókezelő megoldásaival, valamint a PanGo Networks® aktív RFID-címkéivel és vezeték nélküli valós idejű nyomkövető alkalmazásaival. A bevizsgált megoldásokkal az ügyfelek kipróbált, tesztelt és teljes mértékben együttműködő RFID-technológiákhoz jutnak, amelyekkel az RFID-re való átállás problémamentesen megvalósítható.

Átlátható és nyomon követhető információk, fokozott teljesítmény: Cisco Wireless Location vezeték nélküli helymeghatározási szolgáltatás
A Cisco vezeték nélküli helymeghatározó szolgáltatása a Cisco 2700 sorozatú vezeték nélküli helymeghatározó készüléken alapul, amely az IEEE 802.11 vezeték nélküli LAN-infrastruktúrákban egyedi rádiófrekvenciás azonosítással (RF fingerprinting) képes maximum 1500 Wi-Fi-kapcsolattal rendelkező, aktív RFID-címkével ellátott eszköz pozíciójának követésére. A nagy felbontású helymeghatározást kínáló, kedvező árú és egyszerűen telepíthető megoldás értékes eszköz-nyilvántartási, informatikai felügyeleti és helyfüggő biztonsági szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek.

Vezeték nélküli helymeghatározó szolgáltatásainak elterjedését a Cisco olyan szolgáltatásokkal igyekszik segíteni, amelyeket az ügyfelek felhasználhatnak a WLAN-hálózatok helymeghatározó megoldásainak tervezésénél. A Cisco az ügyfelek telephelyét felmérve meghatározza, hogyan teljesíthetők a megoldás lefedettségi igényei, és annak a meglévő WLAN-ba integrálásával gondoskodik az adat- és beszédforgalom biztonságáról.

A Cisco RFID Solution megoldással kapcsolatban további tájékoztatás a www.cisco.com/go/rfid weboldalon található.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com