A vállalat tovább bõvíti a távközlési szolgáltatóknak szánt hálózatfelügyeleti termékválasztékát

A Cisco Systems bejelentése szerint lezárult a távközlési szolgáltatóknak és nagyvállalatoknak szánt intelligens hálózat- és szolgáltatásfelügyeleti termékek fejlesztésében élenjáró Sheer Networks akvizíciója. A Sheer technológiája rugalmasan igazodik a hálózat változásaihoz, képes megfelelni a kiterjedt hálózatok igényeinek, és elõsegíti az új technológiák, illetve szolgáltatások bevezetését. Mindezeknek köszönhetõen az összetett hálózatok bonyolult karbantartási és mûködésfigyelési feladatai lényegesen leegyszerûsödnek.

A megállapodás keretében a Cisco közel 97 millió dollárt fizetett a kaliforniai cégért készpénzben és részvényopciókban.

„A Sheer Networks felvásárlásával tovább erõsítjük újszerû és hatékony hálózatfelügyeleti megoldásokból álló kínálatunkat” – nyilatkozta Cliff Meltzer, a Cisco hálózatfelügyeleti technológiai csoportjáért felelõs elsõ elnökhelyettese, majd hozzátette: „A Cisco hálózatfelügyeleti modellje közös szolgáltatásplatformot biztosít az alkalmazások számára, és más gyártók felügyeleti alkalmazásait is támogatja. A Sheer hasonló filozófiája és architektúrája lehetõvé teszi, hogy a távközlési szolgáltatóknak szánt új generációs felügyeleti platformunkkal és fejlett alkalmazásainkkal hamarabb a piacra léphessünk.”

A Sheer virtuális hálózati modellje még a bonyolult fizikai hálózatokat is áttekinthetõvé varázsolja, mivel azokat elérhetõvé teszi számos felügyeleti alkalmazás számára. A dinamikus hálózatleképezési réteg jóvoltából a hálózatok a felügyeleti alkalmazások egész sora számára válnak átláthatóvá és hozzáférhetõvé. A Sheer Networks technológiájára és platformjára alapozva a Cisco olyan eszközöket, hálózatokat és szolgáltatás szintû felügyeleti alkalmazásokat szeretne kifejleszteni, amelyekkel a vállalatok intelligens módon felügyelhetik a több gyártótól származó hálózataikat, valamint hálózatra épülõ szolgáltatásaikat. Más hardver- és szoftvergyártók alkalmazásai szabványos API-kon keresztül egyszerûen kapcsolódhatnak a Cisco alkalmazásaihoz. Ugyanezekkel az API-kkal az alkalmazások a távközlési szolgáltatók üzemviteli és kiszolgáló rendszereibe is könnyedén beilleszthetõk.

Az ügylet lezárásával a Sheer Networks a Cisco Cliff Meltzer vezette hálózati technológiai csoportjának része lett. A Sheer Networks 1999-ben alakult. Kaliforniában és az izraeli Petach Tikvában összesen száz alkalmazottat foglalkoztat

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com