Az elsõ KKV-k számára kialakított átfogó megoldás célirányos fejlesztésû hangátviteli termékekkel, kapcsolókkal, támogatással, szolgáltatásokkal és finanszírozással

A Cisco Systems új termékcsaláddal jelent meg, amely kifejezetten a kis- és középvállalatok számára kínál intelligens, könnyen kezelhetõ és biztonságos hálózati megoldásokat. A Cisco Business Communications üzleti kommunikációs megoldáscsomag a szegmens igényeihez szabott termékek és szolgáltatások mellett számos támogatási és finanszírozási lehetõséget is tartalmaz, amelyekkel a vállalkozások csökkenthetik költségeiket, javíthatják üzletmenetük hatékonyságát, és fokozhatják versenyképességüket. A megoldás részeként a Cisco piacra dobta kis- és középvállalati kategóriájú Cisco Catalyst Express 500-as kapcsolócsaládját, IP-kommunikációs termékeinek kínálatát pedig többek között új IPC-alkalmazásokkal, illetve további XML-képes IP-telefonokkal bõvítette.

Cisco Business Communications megoldás kis- és középvállalatoknak

A 20-250 alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalatok számára készült Cisco Business Communications Solutions a cégek adat- és hangkommunikációjára egységes megoldást kínál. A rendszer „lelke” az új Cisco Catalyst Express 500-as kapcsoló, a telefónia-szolgáltatást az IP Communications Express Solution biztosítja, amely a Cisco ISR-útválasztók részeként a Cisco CallManager Express és a Cisco Unity Express szoftvereket is tartalmazza. Az eszközök beszerzéséhez a Cisco Capital számos kedvezõ lízingkonstrukciót is kínál.

A számos újdonságot kínáló Cisco Catalyst Express 500 sorozatú kapcsolók ideálisak a konvergált hálózatok megvalósításához. A vezetékes sebességû, 2. protokollrétegbeli, felügyelhetõ Fast Ethernet, illetve Gigabit Ethernet kapcsolócsalád biztonságos alapokat szolgáltat a hang- és adathálózatok, valamint a vezeték nélküli infrastruktúrák számára. A Cisco Network Assistant 3.0 hálózatfelügyeleti alkalmazás jóvoltából az ügyfelek és partnerek gyorsan és könnyedén konfigurálhatják a hálózataikat, és a kifejezetten a kis- és középvállalatok igényeihez kifejlesztett megoldásba WLAN-funkciókat, IP-kommunikációs szolgáltatásokat és más fejlett technológiákat építhetnek.

Az egyszerû, és mindent egy csomagban kínáló kommunikációs megoldás a Cisco CallManager Express és a Cisco Unity Express szoftverek legújabb verzióit is tartalmazza. A Cisco CallManager Express 3.3-as verziója 20-96 felhasználós, beágyazott „MeetMe” meghívásos konferenciafunkcióval, továbbfejlesztett hívásátirányítással és várakoztatással, valamint hatékonyabb biztonsági lehetõségekkel rendelkezik. A Cisco Unity Express 2.2-es verziójában az automatikus kezelõi szolgáltatásokkal bõvített alapszintû automatikus híváselosztó rendszer öt új nyelven vehetõ igénybe. A felsorolt termékek már most megrendelhetõk, és a SMARTnet® támogatási szerzõdéssel rendelkezõ ügyfelek számára ingyenes frissítésként érhetõk el.

A Cisco olyan eszközöket és programokat vezet be értékesítési partnerei számára, amelyek elõsegítik a teljes körû megoldások kis- és középvállalati szektorban való terjesztését. A fiókirodák teljesen egységes hang- és adatmegoldásainak konfigurálását, illetve telepítését felgyorsító Cisco IP Communications Express Quick Configuration konfigurációs eszköz mellett a Cisco az ügyfelek hálózatainak távfelügyeletére és kimutatások készítésére alkalmas távfelügyeleti eszközöket is kínál partnerei részére.

A Cisco kis- és középvállalati választékát a Cisco SMB Support Assistant csomag teszi teljessé. A mostantól hangátvitelt is támogató megoldással az ügyfelek elérhetik a Cisco mûszaki szakembereit, letölthetik az operációs rendszerrel kapcsolatos karbantartási szoftververziókat, megelõlegezett cserekészülék-szolgáltatást vehetnek igénybe, hozzáférhetnek az SMB Support Assistant portálhoz, és használhatják a Cisco elektronikus klienseszközeit. A támogatási megoldás érthetõ, világos utasításokkal könnyíti meg a telepítést, a konfigurálást és a hibaelhárítást a felhasználók számára.

Cisco Business Communications Solution megoldás 250 fõnél több munkatársat foglalkoztató vállalatoknak

A 250–1500 alkalmazottat foglalkoztató vállalatokat megcélzó megoldás az átfogó és kibõvített középvállalati termékválaszték mellett új intelligens, egyszerû és biztonságos IP-kommunikációs alkalmazásokat is kínál.

Cisco MeetingPlace Express – Az egyszerûen használható, gazdaságos telefonos és webkonferenciás megoldás révén a közepes méretû szervezetek a belsõ hálózataikon létesített konferenciafunkciókkal csökkenthetik költségeiket és javíthatják alkalmazottaik munkájának hatékonyságát. A Cisco IP-telefonokra is kiterjeszthetõ funkciókkal a felhasználók találkozókat kezdeményezhetnek, kezelhetnek, illetve azokhoz igény szerint kapcsolódhatnak.

Cisco Mobile Connect – A Cisco CallManager felhasználói számára elérhetõ új termékkel a munkatársaknak elegendõ egyetlen IP telefonszámot megadniuk ügyfeleiknek, partnereiknek, a hívásokat a rendszer az elõzetes beállításoknak megfelelõen automatikusan továbbítja arra az eszközre – mobiltelefonra, vagy otthoni készülékre – ahol a felhasználó éppen tartózkodik. Az irodába érkezve a mobiltelefonon megkezdett hívások megszakítás nélkül folytathatók az asztali IP telefonkészüléken, illetve az onnan indított hívások átvihetõek a mobiltelefonra.

Cisco Unity Connection – Az egyszerûen telepíthetõ és kezelhetõ, webes kezelõfelülettel rendelkezõ hangpostarendszer integrált üzenetkezelést, hangfelismerést, illetve hívásvezérlõ szabályokat kínál. Automatikus kezelõi szolgáltatásai többek között intelligens hívásvezérlésre, valamint egyszerûen testre szabható hívásszûrési és üzenetértesítési funkciókra terjednek ki.

Cisco Voice Provisioning Tool, CiscoWorks IPC Operations Manager és Services Monitor – A hatékony, egyszerû és böngészõvel könnyen kezelhetõ webes eszközök a teljes Cisco IP-kommunikációs termékcsalád szolgáltatásainak konfigurálásáról, megfigyelésérõl és a hálózat állapotjelentéseinek elkészítésérõl gondoskodnak.

A felsorolt eszközökön kívül a középvállalati ügyfelek számos Cisco Catalyst kapcsoló - köztük az új Catalyst 2960-as kapcsolócsalád -, útválasztó, illetve vezeték nélküli és biztonsági kiegészítõ közül választhatnak. Emellett a Cisco SMARTnet szolgáltatáscsomag keretében az év minden percében az eddigieknél is korszerûbb mûszaki segítséget, támogatási eszközöket és információkat, operációsrendszer-frissítéseket, illetve megelõlegezett cserekészülék-szolgáltatást vehetnek igénybe, míg a Cisco Capital keretében és a Cisco értékesítési partnereitõl rugalmas lízingelési lehetõségekhez jutnak.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com