Konvergens Cisco-infrastruktúra, vezeték nélküli hálózat és IP-telefonrendszer a WPP Group európai fiókirodáiban

A Cisco Systems bejelentette, hogy a WPP Group tagjaként muködõ Ogilvy cégcsoport intelligens hálózati infrastruktúrát épít ki, egységes kommunikációs szolgáltatásokat biztosítva ezáltal európai irodáinak. A kezdetben mintegy nyolcszáz felhasználót ellátó új Cisco-infrastruktúra az IP-telefónia mellett a vezeték nélküli hálózati kapcsolatokat, valamint az elsõsorban multimédiás és grafikai feladatokat végzõ asztali gépek gigabites hálózatelérését támogatja. A projekt megtervezésében és kivitelezésében a Cisco egyik arany fokozatú hivatalos partnere, a BTSkyNet is részt vesz.

Az Ogilvy a londoni Canary Wharf negyedben állítja fel új hálózati központját, amely a cégcsoport brit irodáinak és más európai képviseleteinek nyújt teljes körû felügyelt szolgáltatásokat a vállalati hálózaton. Elsõ körben az Ogilvy skandináviai valamint öt brit telephelyét kapcsolják össze a központi hívásvezérlést biztosító Cisco IRS-útválasztókkal. A redundáns útvonalakat biztosító Survivable Remote Site Telephony (SRST) funkció gondoskodik arról, hogy a telefonszolgáltatás az esetleges hálózati leállások esetén se szüneteljen.

Egy ügyfélorientált kreatív ügynökség esetében a rugalmas munkavégzés lehetõsége, a csapatmunka, az új ügyfeleket kiszolgáló munkacsoportok gyors létrehozása alapkövetelmény. Ezért az informatikai részleg egy olyan jól méretezhetõ megoldást keresett, amellyel a telefonos szolgáltatásokat mindig a megfelelõ munkahelyre irányíthatják. A Cisco új IP-kommunikációs rendszerével a mellékek virtuálisan „áthelyezhetõk”, a dolgozók pedig az IP-telefonos hálózatba való bejelentkezés után bárhonnan meghallgathatják hangpostaüzeneteiket.

„Kommunikációs hálózatunk állandó változása minden hónapban jelentõs mértékben lekötötte informatikai szakembereinket” – jegyezte meg Jamie McLellan, az Ogilvy EMEA régióért felelõs technológiai igazgatója, majd így folytatta: „Az önkiszolgáló jellegû új rendszerben a felhasználók bármelyik szabad íróasztalhoz önállóan átköltözhetnek, és egyszerûen átirányíthatják melléküket. Ezzel csökken az informatikai szakemberek terhelése, a dolgozók munkája pedig hatékonyabbá és gyorsabbá válik. A Cisco szoftveres telefonjaival, illetve a dolgozói mobilitás és a távmunka lehetõvé tételével jelentõs megtakarításokra és hatékonyságjavulására számítunk. A vezeték nélküli technológiának köszönhetõen munkatársaink és ügyfeleink napi munkája rugalmasabbá, a csoportmunka és a vállalaton belüli együttmûködés pedig egyszerûbbé válik.”

Az Ogilvy analóg stúdióját és televíziós infrastruktúráját a közelmúltban digitális rendszer váltotta fel. A digitális tévéarchívumban tárolt mintegy huszonötezer reklámfilm és egyéb filmanyag elérése nagysebességû kapcsolat nélkül elképzelhetetlen. A Gigabit Ethernet alapú hálózatban a tervezõ és produkciós csoportok gyorsabban megvalósíthatják kreatív ötleteiket, és így munkájukat sokkal hatékonyabban tudják végezni.

A projekt részeként a cég meglévõ Catalyst 6500 sorozatú kapcsolóit Supervisor 720 Engine modulokkal fogja bõvíteni, így azok alkalmassá válnak a nagysebességû, gigabites peremhálózati kapcsolatok, valamint az adatkábeles tápellátás (PoE) kezelésére. Az IP-kommunikáció hátterét a Cisco Call Manager hívásvezérlõ és a Lotus Notes levelezõrendszerrel integrált Cisco Unity hangposta-szolgáltatás mellett a Cisco ISR-útválasztóinak SRST funkciója, valamint Cisco 7960G IP-telefonok és 7920-as vezeték nélküli IP-telefonok biztosítják. A vezeték nélküli hálózat alapjait a Cisco Aironet hozzáférési pontjai és a Cisco Wireless LAN Solution Manager szolgáltatják.

A BTSkyNet rövid bemutatása
A BTSkyNet a BT száz százalékos tulajdonú leányvállalata, melynek fõ profilja a nagyvállalati hálózati infrastruktúrák fejlesztése és optimalizálása. A cég a legújabb hálózati termékek és technológiák alkalmazásával gondoskodik a hang-, video- és adatátviteli hálózatok tervezésérõl, szállításáról, telepítésérõl, támogatásáról és karbantartásáról. Az országos hálózattal rendelkezõ BTSkyNet központja Oxfordban található. További információk a marketing@skynetsystems.co.uk e-mail címen kérhetõk.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com