A Cisco Systems bejelentette Wireless Explorer nevû új oktatójátékának megjelenését, amely a szakemberek hálózati ismereteit és a vezeték nélküli technológiával kapcsolatos konkrét készségeit hivatott próbára tenni. A játékot a Cisco.com webhelyen elõzetesen regisztrálók a CCNA Prep Center (www.cisco.com/go/prepcenter) oldalán keresztül érhetik el.

A lebilincselõen izgalmas Wireless Explorer játék szórakoztató ûrexpedíciók során teszteli a hálózati szakemberek vezeték nélküli technológiára vonatkozó ismereteit, ugyanakkor lehetõséget nyújt újabb szakmai fogások elsajátítására is. A játékosoknak arról kell gondoskodniuk, hogy a barátságos földönkívüliek galaktikus útjaik során mindvégig vezeték nélküli kapcsolatban maradhassanak egymással. Az egyéni és a csapatpontszámokat a játék a sikeres helyszíni felmérési stratégiák, az alkalmazott hálózatépítési szakismeretek és a hálózati karbantartási munkálatok alapján számítja ki.

A Wireless Explorer mellett további öt játék áll rendelkezésre a CCNA Prep Center webhelyén, amelyekkel a felhasználók továbbfejleszthetik hálózatépítési készségeiket, és más hálózati szakemberekkel is összemérhetik tudásukat.

A Cisco Certification Multi-Player Challenge játékban a gyors válaszadás a cél, a szakképesítésre pályázók társaikkal versenyezve, egyénileg vagy csapatban válaszolhatják meg a tanfolyamhoz kapcsolódó kérdéseket. A Cisco CCNA Simulation Game játékban a hálózati szakemberek az IP-címek és alhálózati maszkok konfigurálását gyakorolhatják. A Rockin’ Retailer az IP-kommunikációs megoldások elõnyeit ismerteti meg a felhasználókkal, illetve kommunikációs, készletezési és ügyfélszolgálati problémák oldhatók meg a játékban. A Network Defenders szintén a játékos hálózati tudását teszi próbára folyamatos biztonsági támadások szimulációjának formájában, míg a SAN Roverben a játékosok a Mars bolygón egy kutatójármûben utaznak, és céljuk egy tárolóhálózat (SAN) kiépítése.

„Ezek a játékok újszerû módon, szórakoztató formában bõvítik a felhasználók hálózati tudását” – nyilatkozta Don Field, a Cisco szakképesítési programokért felelõs igazgatója. „A játéksorozat csupán egyike azon segédanyagoknak, amelyeket a CCNA Prep Center programjában résztvevõ hálózati szakemberek rendelkezésére bocsátunk.”

A Cisco Career Certifications szakképzési program részeként a CCNA Prep Center sokféle segítséggel látja el a CCNA oklevelet megszerezni kívánó szakembereket, például gyakorló kérdéssorozatokkal, laborfoglalkozásokkal, szimulációkkal, játékokkal, ötletekkel, szakértõi tanácsokkal és résztvevõi vitafórumokkal.

A CCNA szakképesítésrõl

A CCNA oklevéllel rendelkezõ szakemberek LAN és WAN alapú, illetve modemes behívásos szolgáltatásokat telepíthetnek, konfigurálhatnak és üzemeltethetnek kisebb hálózatok esetében (maximum 100 csomópontig) többféle protokollal, mint például az IP, IGRP, soros elérés, Frame Relay, IP RIP, VLAN, RIP, Ethernet és a hozzáférési listák kezelése.
A CCNA szakképesítés megszerzéséhez a webhelyen megtalálható hasznos feladatok és gyakorló segédanyagok mellett a jelöltek a Cisco Learning-partnerektol sok más, hivatalos képzési lehetõséget vehetnek igénybe, például oktató által tartott és online tanfolyamokat.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com