A Cisco 12000 sorozatú útválasztókkal az IP/MPLS- és Ethernet-funkciók közös hálózatban egyesíthetok

A Cisco Systems bejelentette, hogy a T-Com továbbfejleszti Európa egyik legnagyobb új generációs Cisco IP-hálózatát, amelyet meglévõ Cisco 12000 sorozatú útválasztóinak bõvítésével kíván elérni. A projekttel a Deutsche Telekom vezetékes üzletága az új IP/MPLS alapú szolgáltatói funkciókat szeretné ügyfelei számára elérhetõvé tenni.

A Cisco Systems és a T-Com együttmûködésének eredményeként egy ipari szabványokon alapuló megoldás látott napvilágot, amely az új, teljesen redundáns konfigurációjú, „bármit bármivel” összekötni képes virtuális gerinchálózati szolgáltatások révén a T-Com ügyfelei számára nagyfokú rendelkezésre állást és garantált szolgáltatási minõséget (QoS) eredményez.

A német szolgáltató a Cisco segítségével jelentõs hálózatfejlesztést készül végrehajtani: a T-Com hálózatperemi Cisco 12000 útválasztóit a legújabb generációs Cisco IP Service Engines (ISE) interfészkártyákkal látja el. Ez a lépés javítja a hálózat átláthatóságát, csökkenti az üzemeltetési költségeket, és egyben megfelelõ platformot biztosít a Cisco IOS XR operációs rendszer telepítéséhez.

A T-Com összes hálózati rácsatlakozási pontján ATM vagy Ethernet-alapú nagysebességû bérelt vonalak és DSL-kapcsolatok állnak az elõfizetõk rendelkezésére. A megoldás a távközlési szolgáltatói és az üzleti ügyfeleknek különbözõ szintû szolgáltatáscsomagokat és megbízható szolgáltatásszint-garanciákat kínál. Az IP/MPLS technológia a többszintû QoS-funkciókkal párosulva olyan üzleti alkalmazások bevezetését is lehetõvé teszi, mint az IP-telefónia, illetve élõ multimédiás anyagok továbbítása az interneten keresztül.

A hálózatbõvítéssel a T-Com nagyszámú ügyfél számára teszi elérhetõvé hitelesítési és számlázási szolgáltatásait. A nemzetközi szervezeteknél gyakran egyszerre több eltérõ hálózat mûködik párhuzamosan, például a vállalategyesítésekbõl és felvásárlásokból eredõen; ezek transzparens integrálásával a T-Com továbbra is világszínvonalú szolgáltatásokat nyújthat globálisan terjeszkedõ ügyfelei számára. A Cisco IP/MPLS szolgáltatói együttmûködési megoldásaival a T-Com több hálózat párhuzamos használata esetén is egységesítheti számlázási, szolgáltatáskonfigurálási és egyéb folyamatait, és közben üzemeltetési kiadásait is visszaszoríthatja.

A Cisco 12000 sorozatú útválasztókkal az IP/MPLS-funkciók, az Ethernet-kapcsolatok, valamint az egyéb peremszolgáltatások a cég meglévõ platformjába integrálhatók. Ezzel javul a hálózat teljesítménye, a gerinchálózati szolgáltatók és a vállalati felhasználók pedig értékes, megbízható, QoS alapú szolgáltatásokhoz jutnak.

A Cisco 12000-as útválasztókon a jelenlegi szolgáltatói útválasztó-megoldások továbbfejleszthetõk, így alkalmasak a Cisco IOS XR operációs rendszer és más hasonló újítások telepítésére. Az IOS XR legfontosabb funkciói között a biztonságos virtualizáció mellett a folyamatos és többszolgáltatásos muködés is szerepel.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com