Egyszerûen üzembe helyezhetõ, biztonságosabb internetkapcsolat szállodákból és kávézókból

A Cisco Systems Linksys részlege bejelentette legújabb vezeték nélküli útválasztóját. A SpeedBooster technológiával felgyorsított WTR54GS mobil útválasztóval a vezeték nélküli kapcsolat a szállodai szobákban vagy a repülõterek és kávézók WiFi-hotspotjain is egyszerûen beállítható.

A külön az utazók számára kifejlesztett készülék beépített tápegységgel és antennával rendelkezik, WAN-portjával egyaránt létesíthet kábeles és DSL-kapcsolatot, Ethernet-portjához pedig egy további számítógép vagy más vezetékes hálózati eszköz csatlakoztatható. Behúzható, villásdugós tápkábelével közvetlenül a konnektorba csatlakoztatható, az internetelérés pedig könnyen konfigurálható a hotel illetve egyéb helyszínek által kínált vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolathoz.

A Linksys WTR54GS útválasztó egyedülálló szolgáltatása, hogy egyszerre több számítógép is használhatja ugyanazt a vezeték nélküli internet-hozzáférést. Ideális azon felhasználók számára, akik szállodákban, reptereken vagy kávéházakban tartózkodva közösen szeretnék használni elõfizetésüket kollégáikkal vagy barátaikkal.

Az új SecureEasySetup (SES) technológiával – például Linksys WPC54G Wireless-G PC-kártyával - rendelkezõ hordozható számítógépek egyetlen gombnyomással csatlakoztathatóak a WTR54GS útválasztóval létesített hálózathoz. Az SES technológia lehetõvé teszi a Wi-Fi eszközök gombnyomással történõ konfigurálását, és leegyszerûsíti a WPA-titkosítás beállítását. A vezeték nélküli hálózat biztonsági funkcióit még a kezdõ felhasználók is könnyedén, egyetlen gomb lenyomásával konfigurálhatják, illetve aktiválhatják. A vezeték nélküli eszközök számos paraméterét általában manuálisan kell beállítani, az SES technológia jóvoltából azonban ehhez elegendõ az útválasztó és a számítógép, vagy más klienseszköz megfelelõ gombjait lenyomni. A gombnyomás automatikusan kezdeményezi a hálózati kapcsolatot, és aktiválja az otthoni, illetve kisvállalati vezeték nélküli hálózatok jogosulatlan használatát kivédõ WPA biztonsági szabványt.

Az új útválasztó DHCP-kiszolgálót és állapotfüggõ csomagvizsgálatokat végzõ tûzfalat tartalmaz, emellett a VPN pass-through funkciót is támogatja, így az utazók a bizalmas jellegû adataikat is biztonságosan elérhetik. A készülék Ethernet-portján keresztül vezeték nélküli kapcsolattal nem rendelkezõ PC-k is csatlakozhatnak a hálózatra.

A SpeedBooster technológiával kiegészített vezeték nélküli hordozható útválasztó a következõket kínálja:

  • Visszamenõleges kompatibilitás a 802.11g és a 802.11b (2,4 GHz) szabvánnyal
  • Fokozott biztonság a Wi-Fi Protected Access™ biztonsági protokollal (WPA/WPA2 Personal)
  • A SpeedBooster technológiának köszönhetõen a szokásos 802.11g szabványú készülékekhez képest 35%-kal gyorsabb vezeték nélküli elérés
  • A szállodák, repülõterek, kávézók és egyéb helyszínek vezeték nélküli internetkapcsolatán az úgynevezett „universal bridging” segítségével többen is osztozhatnak
  • Kisméretû hordozható kivitel, hordtáskával, beépített antennával és tápegységgel

* Támogatja a SecureEasySetup technológiát

A Linksys rövid bemutatása
Az 1988-ban alapított Linksys a Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) divíziójaként az otthoni és kis irodai felhasználóknak szánt vezeték nélküli, VoIP és Ethernet alapú hálózati eszközök nemzetközi piacának vezetõje. A Linksys elkötelezett célkitûzése, hogy ügyfeleinek megkönnyítse és megfizethetõ áron elérhetõvé tegye a korszerû hálózati megoldásokat, és olyan innovatív, díjnyertes termékeket kínáljon, amelyek zökkenõmentesen együttmûködnek más eszközökkel és alkalmazásokkal. A Linksys termékeihez nemzetközi díjakkal elismert, magas színvonalú támogatást nyújt ügyfeleinek. További információk: www.linksys.com.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com