Az amerikai PC Magazine nemrégiben mindhárom kategóriában a Linksys vezeték nélküli útválasztóit tüntette ki szerkesztõi díjával. A PC Magazine éves tesztsorozatához a jelenleg kapható számtalan vezeték nélküli útválasztót a „gyors”, „gyorsabb” és „leggyorsabb” kategóriákba sorolta. A cég Wireless-G Router (WRT54G), a Speedbooster technológiával ellátott Wireless-G Router (WRT54GS), valamint az SRX (Speed and Range eXpansion) teljesítménynövelõ megoldással kiegészített Wireless G-Router (WRT54GX) útválasztója egyaránt a népszerû technológiai szaklap legmagasabb elismerésében részesült. A Linksys az egyetlen olyan vállalat, amely mindhárom osztályban elnyerte az Editors’ Choice díjat. A versenyben részt vettek a D-Link, a Netgear, a Buffalo és a Belkin termékei is.

„A tesztek során azt próbáltuk eldönteni, hogy összességében melyik készülék nyújtja a legtöbbet. Az aprólékos összehasonlítás alapján minden kategóriában a Linksys termékei bizonyultak a legkiválóbbnak” – nyilatkozta Craig Ellison, a PC Magazine tesztlaboratóriumának üzemeltetési igazgatója, majd hozzátette: „A Linksys útválasztóit mindhárom esetben nagy teljesítményük, egyszerû használatuk, valamint szülõi tartalomszûrési és egyéb kiegészítõ szolgáltatásaik emelték ki a többi termék közül.”

A „gyors” kategóriában tesztelt útválasztók a 802.11g szabványra épülnek, és nem tartalmaznak speciális teljesítménynövelõ funkciókat. A legjobb minõsítést a Linksys Wireless-G Broadband Router útválasztója kapta, amely „kitûnõen használható kezelõfelületével, fokozott biztonságával és számtalan beállítási lehetõségével” magasra helyezi a mércét a piacon.

A továbbfejlesztett 802.11g szabványú termékeket a „gyorsabb” kategóriában értékelték. A csoport legjobbjának a Linksys SpeedBooster technológiával rendelkezõ Wireless-G Broadband Router (WRT54GS) útválasztója bizonyult. A zsûri a 802.11b/g szabványú termékekkel való folyamatos kompatibilitása, valamint „kimagaslóan hatékony és sokoldalú” szülõi tartalomszûrõ funkciói miatt döntött a Linksys-termék mellett.

A csúcsteljesítményû („leggyorsabb”) kategóriában a többcsatornás bemenettel és kimenettel rendelkezõ MIMO (multiple input, multiple output) termékeket értékelte a zsûri. A Linksys útválasztóit ebben a csoportban az SRX technológiával rendelkezõ Wireless-G Broadband Router (WRT54GX) képviselte. A „problémamentes telepítés, meggyõzõ teljesítmény, valamint az útválasztóba integrált biztonsági eszközök” együttesen biztosították, hogy a Linksys ebben a kategóriában is elvigye a pálmát.

„A PC Magazine valamennyi szerkesztõi díjának elnyerése fontos eredmény számunkra. A díjak azt bizonyítják, hogy cégünk az eltérõ ügyféligényekre képes mindig a legjobb technológiákkal válaszolni” – nyilatkozta Victor Tsao, a Linksys elsõ elnökhelyettese és ügyvezetõ igazgatója. „A fogyasztói és üzleti termékek fejlesztésekor nagy önbizalmat ad, hogy útválasztóink ilyen elõkelõ szakmai elismerésben részesültek. A díjak egyértelmûen mutatják, hogy szakmai hozzáértésünk termékeinkben is tükrözõdik” – tette még hozzá a szakember.

A teszt összefoglalása és a teljes elemzés a magazin nyomtatott kiadása mellett a következõ webhelyen olvasható: www.pcmag.com

A Linksys rövid bemutatása
Az 1988-ban alapított Linksys a Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) divíziójaként az otthoni és kis irodai felhasználóknak szánt vezeték nélküli, VoIP és Ethernet alapú hálózati eszközök nemzetközi piacának vezetõje. A Linksys elkötelezett célkitûzése, hogy ügyfeleinek megkönnyítse és megfizethetõ áron elérhetõvé tegye a korszerû hálózati megoldásokat, és olyan innovatív, díjnyertes termékeket kínáljon, amelyek zökkenõmentesen együttmûködnek más eszközökkel és alkalmazásokkal. A Linksys termékeihez nemzetközi díjakkal elismert, magas színvonalú támogatást nyújt ügyfeleinek. További információk: www.linksys.com.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com