A Cisco Systems bejelentette, hogy legújabb IP-kommunikációs megoldásaiba olyan biztonsági és hangátviteli összetevõket épített, amelyek gyorsabbá és olcsóbbá teszik a rendszerek kiépítését és fokozzák a munkavégzés hatékonyságát. A nagy- és középvállalatok a Cisco Unity rendszer új, 4.05-ös változatában érhetik el az új fejlesztéseket, míg a kisvállalkozások és a fiókirodák a Cisco 2800-as vagy 3800-as ISR-útválasztók és a Cisco Unity Express 2.1 együttes alkalmazásával élvezhetik az integrált szolgáltatások elõnyeit.

„A Cisco Unity kétségkívül jó befektetés” – nyilatkozta Bernie Rodriguez, a mintegy húszezer felhasználós Cisco Unity rendszert mûködtetõ Texas Instruments informatikai igazgatója, majd hozzátette: „Elõzetes becsléseinknek megfelelõen a beruházás a telepítéstõl számított kevesebb mint egy éven belül megtérült. A következõ két-három évben az üzenetkezelõ rendszer egészében is jelentõs költségmegtakarításokra számítunk.”

A titkosítás, a hálózati megoldások, illetve a hangátvitel terén szerzett tapasztalataira építve a Cisco IP-kommunikációs portfólióját is számtalan biztonsági funkcióval bõvítette. A hangátviteli szolgáltatások felhasználói a Cisco Unity 4.05-ös verziójával úgy küldhetnek személyes üzeneteket, hogy nem kell tartaniuk az adatok kiszivárogásától. Az új megoldás a hangforgalmat az átviteli közeg és a jelzésrendszer szintjén titkosítja, így az üzeneteket csak a címzett tudja meghallgatni – mindezt többletköltségek nélkül.

A Cisco Unity Express 2.1 elsõsorban a hálózatban mûködõ, illetve a több telephellyel rendelkezõ vállalatoknak kínál rugalmasabb és olcsóbb telepítési lehetõségeket. A megoldás újdonsága a fontos üzenetek körbeküldése a rendszer egészében, valamint a VPIM hangüzenet-protokoll (Voice Protocol for Internet Mail) használata a Cisco Unity Express rendszerekben. A vállalatok a különbözõ céges hangpostarendszerek közötti kommunikációt úgy tehetik zökkenõmentessé, ha központi irodáikban a Cisco Unity központi szoftvert, fiókirodáikban pedig a Cisco Unity Express megoldást futtatják. A rendszerintegrációval javul a cégek hatékonysága, hiszen a beruházási és üzemeltetési költségek csökkenése mellett az alkalmazottak is gyorsabban és egyszerûbben juthatnak üzeneteikhez.

A Cisco Unity egységes üzenetküldési megoldás támogatja a nyílt szabványok átvételét. Az IMAP-klienshozzáférést támogató kiegészítõ licenc megvásárlásával az IMAP alapú levelezõrendszert használó vállalatok is élvezhetik a Cisco Unity elõnyeit. Ezeknél a cégeknél az alkalmazottak személyi számítógépeik levelezõprogramjaiból is elérhetik a Cisco Unity hangpostaüzeneteit. A Domino-felhasználóknak készült Cisco Unity szoftver az Exchange-ügyfeleket megcélzó Cisco Unity megoldáshoz hasonlóan nagy hibatûrésû, teljes redundanciát biztosít, és a TDM alapú rendszerekrõl az egységes hálózatra való áttérést a hagyományos és az IP-telefonalközpontok mûködésének integrációjával, valamint kompatibilis üzenetátvitellel támogatja.

A Cisco továbbra is olyan megoldások kidolgozásán fáradozik, amelyek a hangposta-alkalmazások integrálásával javítják a vállalatok hatékonyságát. „A Cisco Unity használatával a cégvezetõk egyszerre nagy létszámú csoportokhoz is elküldhetik a szükséges információkat” – folytatta Rodriguez, majd hozzátette: „A szoftver jóvoltából az európai felhasználók például hamarabb hozzájuthatnak a mobiltelefonjaikra érkezõ üzenetekhez, mivel azokat elektronikus postaládájukból is elérhetik. A megoldással mi is gyorsabban tudunk reagálni ügyfeleink igényeire.”

A Cisco mindezek mellett a hatékonyság, a biztonság, valamint a virtualizáció javítása érdekében további faxolási lehetõségekkel bõvíti IP-kommunikációs alkalmazáscsomagját. A Captaris RightFax 9.0 Enterprise Suite alkalmazáscsomagra épülõ Cisco Unity faxkiszolgáló például a faxszolgáltatásokat az adat- és hangátviteli, valamint az asztali alkalmazásokban egyaránt integrált módon teszi elérhetõvé.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com