Hatékony és biztonságos alkalmazáselérési megoldások adatközpontok számára

jdA Cisco Systems bejelentette, hogy megvásárolta a magántulaonban levõ FineGround Networks vállalatot, amelynek piacvezetõ hálózati eszközei gyors, biztonságos és jól nyomon követhetõ alkalmazáselérést biztosítanak. A szabadalmaztatott technológiával csökken a sávszélesség-igénybevétel, és javul az adatközpontos infrastruktúrák hatékonysága. A FineGround technológiájára építve a Cisco olyan fejlett hálózati alkalmazásgyorsító megoldásokat kíván létrehozni, amelyekkel a webes alkalmazások biztonságosan és optimalizált módon érhetõk el.

A megállapodás keretében a Cisco megközelítoleg 70 millió dollárt fizet a FineGroundért részvények és opciók formájában.

„A felvásárlás összhangban áll a Cisco azon törekvésével, hogy alkalmazásgyorsító és biztonsági megoldásokkal, valamint nagy rendelkezésre állású hálózati infrastruktúrával vértezze fel az adatközpontokat” – nyilatkozta Jayshree Ullal, a Cisco elsõ elnökhelyettese és a Cisco Security Technology Group (STG) vezérigazgatója. „A stratégiai lépés tovább erõsíti a Cisco vezetõ pozícióját a tartalomszolgáltató és biztonsági termékek piacán, az alkalmazásfelhasználók számára pedig rövidebb válaszidõket eredményez alacsonyabb költségek mellett” – tette hozzá a vezetõ.

A FineGround technológiájával a hatékonyabb sávszélesség-kihasználás mellett a hálózat egészében csökken az alkalmazáselérési késleltetés és a kiszolgálók terhelése. A gyakorlatban ez ötször gyorsabb válaszidõt, 90%-kal kedvezõbb sávszélesség-kihasználást, valamint a kiszolgálók terhelésének ugyanilyen mértékû csökkenését jelenti. Mindezek mellett a vállalati felhasználók webes üzleti tranzakcióikat a FineGrounds megoldásaiba épített alkalmazástûzfalakkal tehetik biztonságosabbá.

A FineGround a jövõben a Cisco Security Technology Group részeként mûködik, a csapat vezetését továbbra is Nat Kausik vezérigazgató látja el. A FineGround termékeit a Cisco értékesítési csatornáin keresztül lehet megvásárolni, míg technológiáit a Cisco folyamatos fejlesztéseiben fogja hasznosítani. A FineGround 2000 júniusában jött létre, és jelenleg 42 alkalmazottja van.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com