A France Telecom és a Cisco nyerte a 40 ezer IP-telefonra szóló rendszerintegrációs, üzemeltetési és karbantartási pályázatot

A France Telecom csoport és a Cisco Systems bejelentette, hogy a két vállalat közösen nyerte meg az Airbus IP-telefóniás rendszerének megvalósítására meghirdetett pályázatot. Az öt évre szóló megállapodásban a France Telecom csoport és százszázalékos tulajdonú leányvállalata, az Equant az Airbus-központok tisztán IP alapú kommunikációs rendszereinek kiépítését vállalta. Az átfogó megoldást elõször Franciaországban és az Egyesült Királyságban fogják bevezetni. Az IP-telefonrendszert az Airbus helyi hálózati szállítójaként már hosszú ideje együttmûködõ Cisco Systems fogja biztosítani.

Az Airbus két toulouse-i központja mellett a filtoni, illetve a broughtoni telephelyek hagyományos telefonalközpontjait is IP-telefóniás rendszer váltja fel. Az átállás Franciaországban 30 ezer, az Egyesült Királyságban pedig összesen 10 ezer mellékállomást érint.

A projekthez a Cisco negyvenezer IP-telefont és a Cisco CallManager hívásfeldolgozó szoftvert szállítja. Franciaországban a France Telecom, az Egyesült Királyságban pedig az Equant támogatási és rendszerintegrációs szolgáltatásai biztosítják az átállás hatékony és maradéktalan megvalósítását. A helyszínen szakértõi csapatok fogják segíteni a több tízezernyi végfelhasználót érintõ átállást. A bevezetendõ megoldás a hangposta-szolgáltatások, valamint az ügyfélszolgálati központok mellett további alkalmazásokat, így a számlázást és a díjak költséghelyekre való felosztását is támogatja.

Az IP-telefónia rendszer révén elérhetõ megtakarítások jelentõsen hozzájárulnak az Airbus költségcsökkentési célkitûzéseihez. A cég emellett biztonságosabb és nagyobb hibatûrésû kommunikációs szolgáltatásokat biztosíthat a szervezet egészében, és olyan csoportmunka-megoldásokat vezethet be, amelyekkel a munkavégzés hatékonysága jelentõsen növelhetõ. Szintén fontos szempont, hogy a munkatársak költözése esetén a telefonrendszer szolgáltatásai minden változtatás nélkül muködnek tovább.

A Cisco az Airbus egyik legnagyobb hálózati infrastruktúraszolgáltatója. A vállalat legtöbb helyi hálózata már jelenleg is Cisco berendezésekkel üzemel. A Ciscóval fennálló hosszú távú és szoros üzleti kapcsolatainak köszönhetõen a France Telecom és az Equant kitûnõen ismeri a Cisco technológiáit. A France Telecom például saját hálózatába is integrálta a Cisco berendezéseit és technológiai megoldásait, a Ciscóval közös kutató-fejlesztõ csapatai pedig számos projektben hasznosították az új technikai megoldásokat és alkalmazásokat. A France Telecom és az Equant a Cisco arany minõsítésû hivatalos partnerei.

2004-ben az Airbus forgalma meghaladta a 20 milliárd eurót, miközben világszerte 230 légitársaság 3500 Airbus-gépének megbízható üzemeltetésérõl gondoskodott. Az Airbus közel kétszáz ügyfelétõl mostanáig mintegy ötezer megrendelést kapott.

A France Telecom rövid bemutatása
A France Telecom a világ egyik vezetõ távközlési vállalata. A 2005. március 31-i állapot szerint a cég öt kontinens 220 országában és régiójában több mint 126 millió ügyféllel rendelkezett, és 2004-es konszolidált árbevétele az IFRS GAAP számviteli eloírásai szerint számítva 46,16 milliárd euróra rúgott. A cégcsoport 2005. évi elsõ negyedéves összevont bevételei elérték a 11,62 milliárd eurót. Az Orange, a Wanadoo, az Equant, a GlobeCast és egyéb jelentõsebb nemzetközi márkái révén a France Telecom átfogó megoldás-portfoliót nyújt üzleti és egyéni ügyfeleinek, valamint más kommunikációs vállalatoknak. A cég kínálatában a helyi, a távolsági és a nemzetközi telefonszolgáltatás mellett megtalálhatók a vezeték nélküli, az internetes, a multimédiás, a mûsorsugárzási és az adatátviteli szolgáltatások.

A France Telecom Európa második legnagyobb vezeték nélküli- és internetszolgáltatója, a multinacionális nagyvállalatoknak nyújtott telekommunikációs megoldások terén pedig világelsõ. A France Telecom (NYSE: FTE) a párizsi és a New York-i tõzsdén jegyzett vállalat.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscoval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com