A két év alatt megtérülõ beruházás a légitársaság 14 ezer alkalmazottja között könnyíti meg a kapcsolattartást

A Cisco Systems és a Prime Business Solutions bejelentette, hogy a British Airways, a világ egyik legnagyobb nemzetközi légitársasága nagyszabású konvergens hálózati projektet indít. A British Airwaysnél a légiközlekedési ágazat eddigi legnagyobb IP telefonrendszere épül ki, amelyet a Cisco Gold partnere, a Prime fejleszt és telepít. A projekt érdekessége, hogy ennek során talál gazdára a Cisco ötmilliomodik IP-telefonkészüléke.

A Cisco technológián alapuló, több millió brit font értékû IP-telefónia rendszer a várakozások szerint – az alacsonyabb költségek és az egyazon hálózatba integrált hang- és adatkommunikáció révén – két év alatt megtérül. A British Airways összesen 8500 darab, Cisco MeetingPlace konferenciaalkalmazással is rendelkezõ Cisco IP-telefont állít rendszerbe, amelyek Cisco Ethernet-hálózaton keresztül kapcsolódnak egymáshoz. A projekt 2006. márciusában fejezõdik be.

Az IPT-rendszerrel kiküszöbölhetõk az irodák közötti telefonálás költségei, és egyszerûbb, felügyelhetõ telefonszolgáltatás valósítható meg a vállalat egészében. Még jelentõsebb elõnyök várhatók azonban az alkalmazottak közti kommunikáció terén attól, hogy a webes önkiszolgáló alkalmazások és az üzenetek ezentúl a Cisco IP-telefonjairól és a számítógépes terminálokról egyaránt elérhetõk lesznek. Emellett a Cisco IP-telefonrendszer hálózati lehetõségeinek köszönhetõen a kommunikációs szolgáltatások gyorsabban és könnyebben helyezhetõk át más helyszínre, például amikor a földi személyzetnek váratlanul egy másik beszállókapuhoz kell átköltöznie.

„Az új, rugalmas IP-telefónia hálózat révén kommunikációs rendszerünk az eddiginél jóval alacsonyabb költségszinten lesz üzemeltethetõ.” – nyilatkozta Paul Coby, a British Airways informatikai igazgatója. „Az új integrált kommunikációs rendszer azt is megoldja, hogy díjnyertes önkiszolgáló alkalmazásainkat és az azokban tárolt információkat minden munkatársunk számára elérhetõvé tehessük.”– tette hozzá Coby.

„Az ötmilliomodik eladott Cisco-telefon bizonyítéka az IP-telefónia iránti növekvõ érdeklõdésnek. Az ágazati piacelemzõk nyilatkozataiból is kitûnik, hogy a technológia immár széles körben terjed.” – mondta Chris Dedicoat a Cisco Systems európai, közel-keleti és afrikai részlegének értékesítésért felelõs vezérigazgatója.

A Prime Business Solutions rövid bemutatása
A Prime az infokommunikációs (ICT) rendszermegoldások vezetõ szállítója, amely – a számos informatikai szolgáltatót összefogó brit-holland 2e2 vállalatcsoport részeként – innovatív megoldásokat biztosít. Ezek az értéknövelt megoldások javítják az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások színvonalát, és a költségek csökkentésével párhuzamosan növelik a vállalkozások hatékonyságát és rugalmasságát. A Prime megoldásait a termékek teljes élettartamára kiterjedõ helyszíni szolgáltatásokkal, például tanácsadással, tervezéssel, telepítéssel, támogatással és felügyelt szolgáltatásokkal teszi teljessé. A vállalat – a vezetõ informatikai világcégek által elismerten – jelentõs tapasztalatokkal rendelkezik a legkorszerûbb technológiák bevezetésével járó kockázatok semlegesítése terén is. A Prime az Egyesült Királyság egyik leggyorsabban növekvõ vállalataként hivatalos elismerésben részesült. A newbury-i központú megoldásszállító szolgáltatásai – kiterjedt belföldi irodahálózata révén – az Egyesült Királyság egész területén, partnerhálózatának köszönhetõen pedig az egész világon elérhetõk.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com