Az új útválasztók és a biztonságos vezeték nélküli szolgáltatások nagyobb mobilitást, biztonságot és rugalmasságot ígérnek

A Cisco Systems bejelentette, hogy integrált szolgáltatásokat kínáló (ISR) útválasztócsaládja új, vezeték nélküli funkciókat kínáló termékekkel bõvül. A Cisco a rendkívül biztonságos, számos beépített szolgáltatást nyújtó útválasztóit szélessávú hálózati kapcsolattal rendelkezõ kis- és középvállalatok, fiókirodák és távmunkában dolgozók számára ajánlja. A vállalat emellett új funkciókkal bõvíti jelenlegi ISR-választékát, így ezeket az útválasztóit többek között vezeték nélküli hálózati, illetve fejlett biztonsági és felügyeleti megoldásokkal is felvértezi. Az új eszközök növelik a felhasználók rugalmasságát és mobilitását, miközben egyszerûsítik hálózataik telepítését, védelmét és felügyeletét.

„Az ISR-termékcsalád bevezetésével a Cisco olyan útválasztókkal jelent meg a piacon, amelyek egyszerre képesek az adat-, hang- és videoforgalmat kezelni, mégpedig maximális biztonság és vonalsebességû átvitel mellett.” – mondta a Current Analysis cég képviseletében Joel Conover. „Új platformjaival és vezeték nélküli funkciókkal bõvült szolgáltatásválasztékával a Cisco egy szélesebb felhasználói réteget szólít meg, miközben továbbra is igen magas követelményeket szab a hálózati biztonság és hibaturés terén.”

Integrált szolgáltatásokat nyújtó új Cisco útválasztók a fiókirodák számára
Az új Cisco 1800 és Cisco 800 sorozatú ISR-útválasztók az IEEE 802.11 szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati szolgáltatások mellett a párhuzamos adat-, hang- és videoátvitelt is fokozott biztonság mellett kínálják, így a felhasználók egységes, hibaturõ rendszerhez juthatnak. Az új, megnövelt teljesítményû útválasztók kihasználják a szélessávú internetkapcsolat minden elõnyét, miközben a fiókirodák olyan lényeges igényeit is szem elõtt tartják, mint a fokozott biztonság, a távfelügyelet vagy a tartalék WAN-vonalak biztosítása.

Az integrált szolgáltatásokat kínáló új útválasztók a hálózati szolgáltatók felügyelt szolgáltatásaihoz is ideális alapot teremtenek, akik ezáltal számtalan infrastrukturális és szolgáltatási lehetõséget kínálhatnak a kis- és középvállalatok, valamint a nagyobb vállalatok kirendeltségei számára.

A vezeték nélküli szolgáltatások integrálása
Ezentúl a Cisco összes integrált szolgáltatásokat kínáló útválasztója támogatja a beépített vagy bõvítomodullal megvalósított, 802.11-es szabvány szerinti WLAN-funkciók használatát, és mindehhez piacvezetõ biztonsági funkciókat is társít. Az Cisco új, rögzített konfigurációjú ISR-útválasztói eleve tartalmazzák a vezeték nélküli funkciókat. A Cisco moduláris ISR-útválasztóihoz, valamint a Cisco 1841, a Cisco 2800 és a Cisco 3800 sorozatú útválasztókhoz külön vezeték nélküli illesztõkártyák rendelhetõk. A nagyteljesítményû vezeték nélküli szolgáltatásokat integrált módon biztosító útválasztók – egyszerû konfigurálhatóságuk és telepíthetõségük révén – a legdinamikusabb üzleti vállalkozások igényeinek is megfelelnek.

Hálózatbiztonság
A Cisco ISR-portfóliója illeszkedik a cég önvédõ hálózati stratégiájába, és a piacon a legátfogóbb olyan hálózatbiztonsági megoldáscsomag, amely közvetlenül az útválasztókba beépítve mûködik. A Cisco ISR-családjának adaptív hálózatvédelme korszerûbb alkalmazásbiztonsági, kombinált védelmi, hálózatellenõrzési és veszélyforrás-elszigetelési szolgáltatásokat nyújt a felhasználóknak, és így egységes platformot biztosít az üzleti alkalmazások gyors bevezetéséhez és biztonságos mûködtetéséhez.

Az új, rögzített konfigurációjú Cisco 1800 és Cisco 800 sorozatú ISR-útválasztók beágyazott VPN-titkosítással és IPSec AES, illetve 3DES titkosítást támogató hardvergyorsítással kerülnek forgalomba. A Cisco IOS® biztonsági funkciói gondoskodnak a Cisco összes útválasztójának egész hálózatra kiterjedõ védelemérõl. Az átfogó biztonsági funkciók közé többek között állapotfüggõ vizsgálatokat végzõ tûzfal, beépített behatolásmegelõzési funkció, a Network Admission Control (NAC) program, URL-szûrési lehetõségek, valamint az MPLS alapú, illetve az IPSec AES és 3DES gyorstitkosítást használó VPN-ek támogatása tartozik. A Cisco Security Device Manager (SDM) eszközfelügyeleti szoftver 2.1-es verziója az új 800-as sorozatú modelltõl a Cisco 7301 sorozatig támogatja az összes Cisco-útválasztót. Az SDM segítségével a felhasználók egy biztonságos és könnyen kezelhetõ webes felületen állíthatják be, illetve felügyelhetik az útválasztó különbözõ funkcióit, többek között a WAN, a LAN, a WLAN beállításait és a biztonsági lehetõségeket.

Fejlett adatkezelési és sávszélesség-gazdálkodási szolgáltatások
A Cisco ugyancsak bõvíti az integrált szolgáltatásokat kínáló útválasztók adat- és tartalomkezelési lehetõségeit. A Cisco 2800 és 3800 sorozatú ISR-útválasztóiban használt, Ethernet-kábeles tápellátással (PoE) rendelkezõ új 16, 24, illetve 48 portos EtherSwitch modulok nagyobb portsûrûséget biztosítanak. A Cisco nagysebességû, soros és aszinkron WAN-interfészkártyáival a régebbi protokollok gond nélkül is illeszthetõk, és emellett gazdaságosan összevonhatók a WAN-kapcsolatok.

A Cisco IOS 12.4-es verziójában – a Network Analysis Module (NAM) továbbfejlesztett funkciói mellett – a felhasználók által definiálható QoS-funkciókhoz használható sávszélesség-becslés, valamint a forgalom felügyeletét és a WAN-sávszélesség optimalizálását segítõ Application and Content Networking System (ACNS) 5.3-as verziójának frissítései is megtalálhatók az újabb szolgáltatások között. Az eszközfelügyeleti funkciók és a fejlettebb gyorsítótárazás további lehetõségeket, lényegesen gyorsabb alkalmazástelepítést, alacsonyabb üzemeltetési költségeket és a folyamatok egyszerûsítését eredményezi, így a felhasználók beruházásai gyorsabban megtérülnek.

A Cisco ügyféltámogatása, listaárai és elérhetõsége
A Cisco ISR-családdal kapcsolatos ügyféltámogatása kis- és középvállalatok esetében a Cisco SMB Support Assistant, nagyobb szervezetek esetében pedig a Cisco SMARTnet® szolgáltatásaira terjed ki. A Cisco SMB Support Assistant egyértelmû útmutatásaival és eszközeivel a felhasználók könnyedén elvégezhetik a vásárolt termékek beüzemelését, konfigurálását, a felmerülõ hibák orvoslását, valamint az eszközökkel kapcsolatos szervizigények benyújtását. A kedvezõ árú szolgáltatáscsomag hardvercserét, az operációs rendszer alapvetõ karbantartási feladatait, egy egyszerûen kezelhetõ webes portált, valamint a hét minden munkanapján napi nyolc órában elérhetõ mûszaki segítségnyújtást tartalmaz. A Cisco SMARTnet®, illetve SMARTnet Onsite szolgáltatáscsomag a nagyobb vállalatok részére biztosít 7 x 24 órás ügyféltámogatást, magas szintû mûszaki segítséget, eszközöket és tájékoztatást, rendszeres operációsrendszer-frissítéseket, valamint megelõlegezett cserekészülék-szolgáltatást.

A bejelentett termékkel kapcsolatban további tájékoztatás, illetve a termékre vonatkozó ár- és elérhetõségi adatok a következõ weblapon találhatók:www.cisco.com/go/isr

A Cisco ISR-portfóliójának rövid bemutatása
A Cisco díjnyertes ISR-termékcsaládja a Cisco 800, 1800, 2800 és 3800 sorozatú útválasztókat tartalmazza. Az ISR útválasztók a Cisco legsikeresebb termékei közé tartoznak az elsõ két negyedévben, amelyek során az értékesítés meghaladta a százezret. A kiemelkedõ teljesítményt nyújtó útválasztók egyszerûen telepíthetõk és kezelhetõk, és számtalan biztonsági, hangátviteli, vezeték nélküli és egyéb szolgáltatásukból a felhasználók könnyen kialakíthatják a számukra leginkább megfelelõ megoldást.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com