A Wiera a Cisco hálózati eszközeibõl építette ki a rendszert

2005. május 15-tõl a magyarországi McDonald’s éttermek szélessávú vezeték nélküli internet-eléréssel, úgynevezett HotSpotok-kal várják vendégeiket. Az internet-éhes látogatók 70 étteremben 1 Mbit/sec sávszélességû kapcsolattal csatlakozhatnak a világhálóhoz WiFi-képes laptopjaikkal, PDA-ikkal, illetve úgynevezett „smart” telefonjaikkal. A szolgáltatás a McDonald’s területén kétféle elõre megvásárolható kártyával vehetõ igénybe.

A McDonald’s 2004-ben határozta el, hogy – közel 20 amerikai, európai és ázsiai ország után – Magyarországon is szélessávú vezeték nélküli internet-kapcsolattal látja el éttermeit, hogy vendégeik még több modern kényelmi szolgáltatás közül választhassanak. A rendszer beruházására, kiépítésére, üzemeltetésére és karbantartására kiírt pályázatot a Wiera nyerte meg, amely nagy gyakorlattal – több mint 50 hazai HotSpot telepítése és üzemeltetése során szerzett tapasztalattal – rendelkezik a szélessávú vezeték nélküli internet-elérési pontok – úgynevezett HotSpot-ok – kiépítésében. A cég Cisco vezeték nélküli eszközökbõl építtette ki az éttermekben muködõ hálózatot.

A HotSpotok mûködése egyszerû: a vendégek az éttermek pénztárainál vásárolhatják meg a félórás vagy 100 perces internet-elérést biztosító kártyát, amelyeken lekaparható felületen egy felhasználónév és egy jelszó található. Ezt a két kódot – a Wiera HotSpot hálózat kiválasztása után – a bejelentkezési oldalon begépelve léphetnek fel a világhálóra. E két kártya mellett a felhasználók havi elõfizetési szerzõdést is köthetnek a Wierával. Az elõfizetéses ügyfelek banki átutalással és csoportos beszedési megbízással fizethetnek, valamint hamarosan az interneten történõ fizetés is lehetséges lesz a Wiera honlapján (www.wiera.hu). A félórás hozzáférés bruttó 750, a 100 perces pedig bruttó 2800 Ft-ért lesz kapható. Az elõfizetéses konstrukciók ára bruttó 5 000, 7 500 illetve 10 000 Ft (havi 250, 500, illetve 2000 perces csomagok).

Technikai háttér
A Wiera a rendszer kiépítéséhez a Cisco hálózatai eszközeit – 1100-as és 1200-as AccessPointokat, Power Injectorokat és 1700-as sorozatú routereket alkalmazott.

A Wiera a McDonald’s éttermek internet-hozzáférését teljes mértékben korszerûsítette modern Cisco útvonalválasztók és csatlakozási pontok segítségével. A szolgáltató egy dedikált központot alakított ki a McDonald’s számára, amelyhez minden étterem csatlakozik, és amellyel a hozzáférési jogosultságokat ellenõrzi.

A nyilvános internet-elérésen túl a cég gondoskodik a McDonald’s belsõ adat-kommunikációjának biztonságos lebonyolításáról a legmodernebb elõírásoknak megfelelõen.

A Wiera Kft.-rõl<
A Wiera piacvezetõ a nyilvános, nagysebességû, vezeték nélküli Internet-hozzáférés szolgáltatásában. A Wiera a 802.11b tipusú (más néven Wi-Fi) nemzetközi szabványra épitve hozzáférési helyeket (“HotSpot”-okat) épit, üzemeltet és szolgáltat éttermekben, szállodákban, konferencia központokban, benzinkutaknál, stb. A Wiera a vezeték nélküli Internet-, illetve (pl. VPN-en keresztül) a vállalati Intranethozzáférést kényelmessé, gyorssá, biztonságossá és egyszerûvé teszi, és ehhez megbizható technikai támogatást nyújt.

A Wiera a Cisco stratégiai partnere. A gyümölcsözõ együttmuködés jeleként 2004-ben a Wiera a "Mobility Partner of the Year" kategóriában elnyerte az "Év Magyarországi CISCO Partnere" díjat. Honlap: www.wiera.hu

További információ:
Sárközy Eszter
marketing manager
(36-1) 219-5345
e-mail: sarkozi.eszter@wiera.hu

A McDonald’s-ról
A McDonald’s Magyarország Étterem Hálózat Kft. az ország piacvezetõ gyorskiszolgáló étteremlánca, amely 17 éve van jelen a magyar piacon. A cég nagy hangsúlyt fektet fogyasztói elégedettségén túl az egészséges, kiegyensúlyozott életmód népszerûsítésére is. További információ a www.mcdonalds.hu honlapon, illetve a McDonald’s sajtó- és PR ügynökségénél áll rendelkezésre.

További információ:
Terdik Adrienne
ügyvezeto igazgató
Pléon Budapest
(36-1)-203-10-50
e-mail: terdik@pleonbudapest.com

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com