A Cisco Systems bejelentette, hogy megvásárolta a kaliforniai San Joséban lévõ Airespace vállalatot, amely vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) termékei révén biztonságos, rugalmas és gazdaságos hálózati megoldásokat kínál.

Az Airespace díjnyertes termékeivel bõvül a Cisco Structured Wireless-Aware Network (SWAN) termékcsalád, és a cég további WLAN-termékeket és megoldásokat bocsát ügyfélköre rendelkezésére. Kibõvült WLAN-termékkínálatának köszönhetõen a Cisco kitunõ pozícióból indulva használhatja ki a nagy ütemben bõvülõ vállalati WLAN-piac kínálta lehetõségeket.

Az Airespace termékeinek és technológiáinak akvizíciójával immár a Cisco kínálja a piacon a legátfogóbb és leginnovatívabb WLAN-megoldáskészletet, amellyel a legkülönbözobb vállalati ügyfeleket – azok méretétõl és igényeitõl függetlenül – is képes lesz kiszolgálni. A Cisco stratégiájának középpontjában továbbra is a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok integrációja áll, amely továbbfejlesztett biztonsági és felügyeleti funkciókat kínál a vállalatok számára. A Cisco és az Airespace termékeinek integrációja révén olyan újszerû, a vállalatok üzletmenete szempontjából fontos WLAN-megoldások hozhatók létre, amelyek garantáltan értékállóak, és kiemelkedõ hozzáadott értéket nyújtanak.

A felvásárlás befejeztével az Airespace munkatársai a Cisco vezeték nélküli eszközökkel foglalkozó – Brett Galloway és David Leonard alelnökök vezetése alatt álló – üzleti egységéhez csatlakoznak. A Cisco Structured Wireless-Aware Network termékcsoportjáról további információk a www.cisco.com/go/securewireless weboldalon találhatók.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com