Idén 13 kategóriában díjazta legkiválóbb hazai partnereit a Cisco Systems

A Cisco Systems Magyarország hatodik alkalommal osztotta ki az „Év Magyarországi Cisco Partnere” díjat, amelyet 13 különbözõ kategóriában ítélt oda azoknak a hazai partnereinek, amelyek ismereteikkel, tapasztalataikkal és munkájukkal leginkább hozzájárultak a közös sikerekhez. A díjak átadására a kanadai Vancouverben megrendezésre kerülõ Cisco Partner Summit rendezvény elõtt került sor, amely a vállalat partnereinek legjelentõsebb éves összejövetele.

A Cisco növekedése és sikere jelentõs mértékben a partnerekre épülõ üzleti modellnek, az értékesítési partnerek megfelelõ kiválasztásának és felkészítésének köszönhetõ. A Cisco Partner Programok célja, hogy a viszonteladókat és minõsített Cisco Partnereket ellássa a szükséges információkkal és mindazon támogatással, ami a hálózati piacon való sikeres mûködéshez szükséges. A kiemelt partnerek átfogó és naprakész termék- és technológiai ismeretekkel rendelkeznek, teljeskörû szolgáltatásokat nyújtanak Cisco megoldások tervezésében, telepítésében, üzemeltetésében, támogatásában, összetett hálózatok kiépítésében.

Az idei díjátadó újdonsága, hogy a Cisco négy olyan területen – „Az Év Szolgáltató Partnere”, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere”, „Az Év Menedzselt Szolgáltatások Partnere” és „Az Év Otthoni Hálózati Partnere” – is gyõztest hirdetett, amelyek eddig nem szerepeltek a kategóriák között. A távközlési szolgáltatók egyre fontosabb szerepet töltenek be a vállalati és lakossági ügyfelek részére nyújtott – a hang, az adat és a videoátvitelt egyaránt magukba foglaló – kommunikációs szolgáltatások terén. A hazai kis- és középvállalatok is egyre inkább igényt tartanak a versenyképességüket és hatékony muködésüket elosegítõ kommunikációs infrastruktúrára, ugyanakkor sok esetben nem rendelkeznek az ezeket telepíteni és üzemeltetni képes szakembergárdával. Az õ esetükben kiemelkedõ szereppel bírnak azok a rendszerintegrátorok és távközlési szolgáltatók, akik komplett megoldásokat, illetve úgynevezett menedzselt szolgáltatásokat képesek nyújtani, azaz átvállalják a kommunikációs hálózatok létesítésének és üzemeltetésének feladatát. A lakossági internethasználat terjedésével pedig a hálózatok immár a lakásokba is beköltöznek, a vezeték nélküli és multimédiás eszközök az otthon bármely pontján elérhetõvé teszik az internet és az internetes tartalmak – filmek, zene – elérését, így a Cisco immár az Otthoni Hálózatok kategóriában is nyertest hirdetett.

“Az Év Szolgáltató Partnere” kategóriában a Matáv végzett az elsõ helyen. Az IP telefónia piacán elért sikereiért és magas színvonalú szolgáltatásaiért ugyancsak a Matáv lett „Az Év IP Kommunikációs Partnere”. A Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletága nyerte el „Az Év Gold Partnere” díjat. A Matáv a Cisco CPN (Cisco Powered Network) partnereként az üzleti kommunikációs piacon olyan Cisco technológiára épülõ, integrált hang- adat forgalmat és nagyfokú biztonságot nyújtó hálózati megoldásokat vezetett be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban muködhetnek, belsõ erõforrásaikkal mindinkább saját üzleti folyamataikra összpontosíthatnak, miközben megtakarításokat érhetnek el a kommunikációs költségek terén.

Az idén elsõ alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” kategóriában az LNX Hálózatintegrációs Rt. vehette át a díjat. Az LNX nemcsak a Cisco egyik legnagyobb hazai partnere, de a stratégiai fontosságú KKV piacokon is komoly szakmai kompetenciát épített ki, illetve élen jár a kimondottan a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett termékek és megoldások piaci bevezetésében.

Az ugyancsak új, „Az Év Menedzselt Szolgáltatások Partnere” kategória díját a UPC Magyarország Kft. vehette át a lakossági hangszolgáltatás kábelhálózaton történõ sikeres bevezetéséért. Az Európában elsõként Magyarországon elindított szolgáltatás end-to-end (végponttól végpontig terjedõ) Cisco technológiára épül.

„Az Év Hálózatbiztonsági Partnere” díjat a Synergon Informatika Rt. nyerte el, a hálózatbiztonsági technológiák terén kiépített szakmai kompetenciája és az ügyfelek hálózatbiztonsági infrastruktúrájának fejlesztése terén tett erõfeszítései elismeréseképpen. A díj egyben a Synergon hálózatbiztonsági téren kiemelten felkészült tanácsadói csapatának elismeréséül is szolgál.

„Az Év Mobil Partnere” a Wiera Kft. lett. A fiatal cég, mely Magyarország legnagyobb Wi-Fi szolgáltatója, úttörõ szerepet vállal a hazai Hot spot piac formálásában, vezeték nélküli internet szolgáltatása számos szállodában érhetõ el, megteremtve a mobil broadband adatkommunikáció lehetõségét.

„Az Év Silver Partnere” a NETvisor Kft. lett, kiemelkedõ technológiai felkészültsége, mindenekelõtt a LAN és WAN technológiák, az IP telefónia, a hálózat- és rendszermenedzsment megoldások, valamint a hálózatbiztonság terén kiépített szakmai kompetenciája elismeréseképpen.

„Az Év Premier Partnere” a NextiraOne Kft., a stratégiai technológiák – mindenekelõtt az IP telefónia, a hálózatbiztonság és a vezeték nélküli hálózatok - terén kiépített kompetenciájáért, sikeres projektjeiért.

„Az Év Megoldás Partnere” díjat a TC&C Kft., a Cisco egyetlen hazai AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data) partnere nyerte, a Cisco IP kommunikációs megoldásaihoz kifejlesztett innovatív alkalmazásaiért. A CARIN beszélgetésrögzítõ és a CASpro díjszámláló rendszer, valamint integrációs moduljai értéknövelt szolgáltatások bevezetését teszik lehetõvé a Cisco IP kommunikációs és Call Center megoldásait alkalmazó ügyfeleknek.

A „Kiemelkedo Ügyfél Elégedettség” kategória nyertese az elsõsorban a pénzügyi szektorban tevékenykedõ Conet Kft. A Conet elsõdleges célja, hogy ügyfelei a lehetõ legjobban profitálhassanak technológiai beruházásaikból.

A hálózati beruházások elõkészítésében és a hálózat sikeres üzemeltetésében kiemelkedõ szerepük van a Cisco által nyújtott szolgáltatásoknak. „Az Év Szolgáltatási Partnere” kategóriában az S&T Magyarország Kft. vehette át a díjat a 2004. év során végrehajtott sikeres hálózati auditokért és a Cisco szolgáltatások értékesítéséért.

A Cisco otthoni és kis irodai felhasználásra szánt termékeit a Linksys divízió képviseli. A Linksys elsõ magyarországi disztribútora, az AlphaSonic Kft. „Az Év Otthoni Hálózati Partnere” kategóriában vehette át az elismerést, mindenekelõtt a Linksys márka és termékek piaci megismertetésében és a viszonteladói hálózat kiépítésében nyújtott kiemelkedõ teljesítményéért.

A hazai partnerek a Közép-Kelet európai régióban is kiemelkedõen szerepeltek. A regionális díjakat az április elején a kanadai Vancouverben tartandó Partner Summit konferencián a Szolgáltatói kategóriában a Matáv, a Kiemelkedõ Ügyfélelégedettség kategóriában a Conet Kft., míg az Otthoni hálózatok értékesítésének kategóriájában az AlphaSonic Kft. veheti át.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc.(NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõje. A Ciscóval kapcsolatos hírek és információ a Weben a http://www.cisco.com címen olvasható. Cisco-berendezéseket Európában a Cisco Systems International BV, a Cisco Systems, Inc, teljes tulajdonú leányvállalata szállít.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com