A HP szabványos blade architektúrája és a Cisco Business Ready Data Center megoldása könnyen telepíthetõ és felügyelhetõ adattárolást biztosít

A HP és a Cisco Systems bejelentették, hogy a HP BladeSystem architektúrájába integrálják a Cisco hálózati kapcsolótechnológiáját, amely lehetõvé teszi a hálózat és a blade rendszer teljesítményének és megbízhatóságának optimalizálását, leegyszerûsítve ezzel a telepítést és üzemeltetést. A piacvezetõ Cisco Gigabit Ethernet kapcsolómodullal kibõvített HP BladeSystem csökkenti az adatközponti infrastruktúra költségeit is.

A kapcsolómodul integrálásán kívül a rendszert hozzáigazították a Cisco Business Ready Data Center hálózati architektúrájához, így a HP BladeSystem egységes hálózati szolgáltatási környezetet biztosít nagyfokú rendelkezésre állással, adatbiztonsággal, garantált szolgáltatásminõséggel (QOS) és egyszerû felügyelettel.

Az új - a HP BladeSystem rendszerbe beépíthetõ - Cisco Gigabit Ethernet kapcsolómodul várhatóan februártól lesz megrendelhetõ, kizárólag a HP-tól és viszonteladóitól. Ezáltal a szerverektõl az adatközpontokig a teljes hálózat egységesen Cisco-eszközökre építhetõ, és mindazon szolgáltatások és funkciók elérhetõk lesznek, amelyeket a felhasználók a korszerû hálózatok esetében már megszoktak. Az új Gigabit Ethernet kapcsolómodul tervezésénél a Cisco gondoskodott a teljes körû kompatibilitásról az eddigi HP BladeSystem p-Class házakkal.

„A felhasználók elvárják, hogy egységes és szabványos módon csatlakoztathassák a hálózatra adatközponti berendezéseiket, és továbbra is az eddigi infrastruktúrájukban megszokott hálózati szolgáltatásokat és funkciókat használhassák. A Cisco hálózati kapcsolótechnológiájának integrálása tovább erõsíti a HP-vel közös eltökéltségünket az adatközpontos piac igényeinek kiszolgálására és a Cisco Business Ready Data Center hálózati infrastruktúra elonyeinek kiterjesztésére” – jelentette ki Pierre-Paul Allard, a Cisco vállalati marketingért felelõs alelnöke.

„A blade piacon a komoly növekedés egyik gátja a blade kivitelû eszközök szabványosításának hiánya” – mutatott rá Kelly Quinn, az IDC Research vezetõ piacelemzõje. „A hálózati kapcsolószabványok integrálására a blade struktúrákba jó alapot kínál a további szabványosításhoz, ami tovább segítheti a technológia elterjedését.”

A HP BladeSystemhez kifejlesztett új Cisco switch olyan egyetlen fizikai bekötést igénylõ, virtualizációt alkalmazó megoldás, amellyel az erõforrások dinamikusan méretezhetõk és csoportosíthatók át anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni az egyes komponensek kábelezéséhez. A kapcsoló illeszkedik az ügyfél meglévõ Cisco alapú hálózati infrastruktúrájába. Használata nem növeli az üzemeltetési költségeket, és kezeléséhez nem kell egy új hálózati operációs rendszerrel megismerkedni.

A HP BladeSystem ipari szabványokon alapuló integrált megközelítése csökkenti az infrastruktúra költségeit, és egyes esetekben akár 16 százalékkal alacsonyabb induló kiadással jár, mint a vállalat hagyományos rackbe szerelt rendszerei, miközben éves támogatási költsége is alacsonyabb.

További részletek a bejelentésben ismertetett megoldásokról és szolgáltatásokról: www.hp.com/go/bladesystem.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõ vállalata. A céggel kapcsolatos hírek és információk a www.cisco.com címen találhatók meg.

# # #

A Cisco, a Cisco Systems és a Cisco Systems logo a Cisco Systems, Inc és/vagy leányvállalatainak védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Minden egyéb védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

A HP-ról
A HP korszerû technológiákon alapuló megoldásokat biztosít fogyasztói, vállalati és intézményes vevõinek a világ minden országában. A vállalat kínálata számos területet fed le az informatikai infrastruktúrától és nemzetközi szolgáltatásoktól a vállalati és személyi számítástechnikán át a képalkotásig és nyomtatásig. A 2004. október 31-ig terjedõ négy üzleti negyedév során a HP összes árbevétele 79,9 milliárd USD volt. A HP-rol (NYSE, Nasdaq: HPQ) további információk a www.hp.com címen olvashatók.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com