A Cisco Systems és az Európai RFID Központ bejelentette, hogy a Cisco is csatlakozik a Központ kezdeményezéséhez annak érdekében, hogy elõsegítsék az RFID-n alapuló üzleti alkalmazások európai elterjedését. A január 25-én megnyílt RFID Központ célja, hogy élõ bemutatók, képzések, rendezvények és pártatlan tanácsadás útján demonstrálja az RFID-alkalmazások elõnyeit az európai vállalkozások számára.

A Heathrow repülõtér közelében, Bracknell-ben található központ számos technológiai partner, köztük a Microsoft, az Intel és a Cable & Wireless, valamint a brit kereskedelmi és ipari minisztérium támogatásával jött létre.

„2004 a kísérleti RFID-programok évének számított: ám ezek eddig igen szûk körben, elszigetelten folytak. A Cisco meggyõzõdése, hogy a tapasztalatszerzés, a várható elõnyök pontos felmérése és a hosszú távú RFID-stratégia kialakítása céljából nélkülözhetetlen egy olyan rugalmasan bõvíthetõ, konvergált IP-hálózat alkalmazása, amely képes megbirkózni az egyre összetettebb igényekkel és növekvõ forgalommal” – jelentette ki Kaan Terzioglu, a Cisco Systems EMEA technológiai szervezetének ügyvezetõ igazgatója. „Az RFID tipikus hálózati adatfeldolgozási alkalmazás, ezért elterjedésének sikere és üteme nagyban függ a méretrugalmas, intelligens hálózati architektúra meglététõl.” – hangsúlyozta.

„Az RFID Központ olyan állandó, független helyszín, ahol az RFID-hez kapcsolódó technológiák és ágazatközi alkalmazások széles választékát mutatjuk be. Így a potenciális felhasználók megismerhetik az RFID technológia kínálta lehetõségeket, és kiválaszthatják a számukra alkalmas megoldásokat” – mutatott rá Ed Cowley, a központ igazgatója. „Egyúttal olyan találkozópont, amely az összes érdekelt felet összehozza a közigazgatás, a felsooktatás, az ágazati érdekképviseletek, a vállalati szféra és a megoldásszállítók körébõl, ezzel segítve a bevált gyakorlatok és módszerek elterjesztését. Komoly hangsúlyt fektetünk az üzemeltetési, mûszaki és üzleti kérdésekre. Nem mûködünk szabványosítási szervezetként, de segíthetünk értelmezni, és a vállalatok számára érthetõvé tenni a technikai szabványok várható gazdasági hatásait.”

A Cisco szállítja az RFID Központ számára az RFID-alkalmazások és eszközök mûködéséhez szükséges vezetékes és vezeték nélküli hálózati infrastruktúrát, valamint bemutatja a Cisco RFID Ready Network megoldás gyakorlati alkalmazási lehetõségeit.

Az RFID Központ rövid bemutatása:
Az RFID Központ olyan állandó, független helyszín, ahol az RFID-hez kapcsolódó technológiák és ágazatközi alkalmazások széles választéka kerül bemutatásra. Ezáltal a potenciális felhasználók megismerhetik a technológia kínálta lehetõségeket, és kiválaszthatják a számukra alkalmas megoldásokat. A Központ a Berkshire-i Bracknell városában, Londontól nyugatra, a „brit Szilícium-völgyben” található. További részletek a www.rfidcentre.com címen.

A Cisco Systemsrõl
A Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõ vállalata. A céggel kapcsolatos hírek és információk a www.cisco.com címen találhatók meg.

# # #

A Cisco, a Cisco Systems és a Cisco Systems logo a Cisco Systems, Inc és/vagy leányvállalatainak védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Minden egyéb védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

A BrandMonitor a Monitor Group bejegyzett védjegye.

Tovbbi inform ci:
Sink Judit
Cisco Systems Magyarorszg, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com