A Yankee Group legújabb tanulmánya szerint az IP-telefóniás megoldások szállítóinak azokra az alapvető jellemzőkre célszerű koncentrálni, amelyek vállalati környezetben az IP alapú rendszerek működéséhez nélkülözhetetlenek. A Yankee Group „IP Telephony YankeeBrandMonitor” című jelentése rámutat, hogy a rendszerek kiválasztásánál a stabil és megbízható muködés, illetve a minőség a legfontosabb szempontok. A tanulmány azt vizsgálta, hogy a vállalatok milyen rendszerek telepítését részesítenék előnyben a következő két évben. Ennek alapján a Cisco Systems került az első helyre, a második helyen pedig az IBM végzett.
A potenciális beruházók hétpontos skálán értékelték a szállítókat, amelyen az 1 jelentése: semmiképpen sem vezetnénk be, a 7 pedig a mindenképpen bevezetnénk. Mindössze két szállító ért el ötnél magasabb pontszámot: a Cisco (5,4) és az IBM (5,1). Az Avaya, a Siemens és az SBC döntetlenben harmadik lett 4,7 ponttal. A Verizon, az Accenture és a Nortel szintén döntetlenben hatodik helyezést kapott 4,5 ponttal, míg a tanulmányban szereplő két távolsági telefonszolgáltató, az AT&T és az MCI kilencedik illetve tizedik lett 4,4 és 4,0 ponttal.

„Az IP-telefóniás megoldások szállítóinak az ügyfelek bizalmának elnyeréséhez és vezető piaci szerep megszerzéséhez az IP-telefónia jövobeni előnyeinek ecsetelése helyett az IP-telefónia közvetlen hozadékait kell bemutatniuk.” – mutatott rá Zeus Kerravala, a Yankee Group alelnöke. ”
Az új „IP Telephony YankeeBrandMonitor” jelentés, amelyet a Yankee Group a Monitor Group LLP egyik tagjával, a Market2Customer™ (M2C) céggel közösen készített, azt vizsgálja, hogy mekkora vonzerővel bír az IP-telefónia a gazdasági döntéshozók körében. A felmérés kérdéseire 567-en válaszoltak számos ötszáz és tízezer fő közötti létszámú amerikai cégtől. A válaszadók mind olyan döntéshozók vagy a beruházási döntéseket befolyásoló szakemberek voltak, akik vállalatuknál az IP-telefonos megoldások beszerzésében illetékesek.

A YankeeBrandMonitor rövid bemutatása
A YankeeBrandMonitor a marketingtevékenységeket tervező vagy stratégiai marketinget végző szakembereket, illetve a vállalatvezetőket segíti cégük márkaerősségének kezdeti és folyamatos értékelésében. A YankeeBrandMonitor szolgáltatásai betekintést nyújtanak a piac és a technológia fejleményeibe, valamint korszerű piackutatási módszereket és a gyártók márkaelismertségének heurisztikus elemzését kínálják. Ezáltal segítik a marketingszakembereket a vállalat márkáinak értékelésében, illetve a tájékozottabb stratégiai és taktikai döntéshozatalban.

A Cisco Systemsről

A Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezető vállalata. A céggel kapcsolatos hírek és információk a www.cisco.com címen találhatók meg.

# # #

A Cisco, a Cisco Systems és a Cisco Systems logo a Cisco Systems, Inc és/vagy leányvállalatainak védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült államokban és más országokban. Minden egyéb védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

A BrandMonitor a Monitor Group bejegyzett védjegye.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com