A Cisco Systems bejelentette, hogy megállapodást kötött a kaliforniai San Joséban található Airespace, Inc. cég akvizíciójáról. Az Airespace vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) termékei biztonságos, rugalmas és gazdaságos megoldást kínálnak a nagy- valamint közepes- és kisvállalatok számára. Az Airespace termékportfóliója kiszélesíti a Cisco eddigi WLAN-megoldásainak palettáját, termékválasztékában megtalálhatók a WLAN hálózati kártyák, hozzáférési pontok (AP-k), WLAN-felügyeleti és helymegállapító szoftverek, valamint biztonsági szolgáltatások (például behatolásészlelés). A megállapodás keretében a Cisco közel 450 millió dollár összeget fizet az Airespace-ért részvényekben és kapcsolódó opciókban. Az ügyletnek különbözo jogi feltételeket kell teljesítenie, köztük a Hart–Scott–Rodino-féle trösztellenes törvény rendelkezéseit, és várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének harmadik negyedévében kerül lezárásra.

„A Cisco folyamatosan keresi azokat a kiegészítõ technológiákat, amelyek új értéket kínálnak ügyfeleinknek. Az Airespace mind mûszaki felkészültsége, mind vállalati kultúrája révén jól illeszkedik a Cisco-hoz, és kiváló csapattal rendelkezik” – jelentette ki Luca Cafiero, a Cisco Systems adatközponti, kapcsoló- és vezeték nélküli technológiákért felelõs elnökhelyettese. „A Cisco és az Airespace célja, hogy egyre több ügyfelünk számára váljon elérhetõvé az intelligens, könnyen adaptálható WLAN-infrastruktúra és élvezhessék a korlátoktól mentes mobil hálózatok elõnyeit.”

A WLAN-rendszerek piaca egyre gyorsabban nõ. A vezeték nélküli hálózatokkal rugalmasabb és hatékonyabb munkakörnyezeteket lehet kialakítani, amelyek ösztönzik a csoportmunkát és felgyorsítják az üzleti folyamatokat. A Cisco azáltal, hogy vezetõ WLAN-rendszerszakértõk tapasztalt, bevált csapatával bõvül, gyorsabban juttathatja el a piacra a legújabb fejlesztéseket, és megõrizheti technológiai fölényét e területen. Az Airespace központosított WLAN-architektúrája már az alapoktól kezdve úgy épül fel, hogy elõsegítse a könnyû telepítést, kezelést és felügyeletet. Az Airespace termékeinek és technológiáinak akvizíciójával a Cisco kínálja a piacon a legátfogóbb WLAN-megoldáskészletet, nagy- közepes és kisvállalatok számára egyaránt. A közeljövõben a Cisco továbbra is párhuzamosan fogja értékesíteni és támogatni a jelenlegi Cisco Structured Wireless-Aware Network (SWAN) keretrendszert, illetve az Airespace termékeit.

Az ügylet lezárultával az Airespace a Cisco adatközponti, kapcsoló- és vezeték nélküli technólógiai csoportjának része lesz, amelyet Luca Cafiero alelnök vezet. Az Airespace 2001 júliusában jött létre, és jelenleg 175 alkalmazottja van.

A Cisco Systemsrõl

A Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõ vállalata. A céggel kapcsolatos hírek és információk a www.cisco.com címen találhatók meg.

# # #

A Cisco, a Cisco Systems és a Cisco Systems logó a Cisco Systems, Inc és/vagy leányvállalatainak védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Minden egyéb védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com