Olcsóbb adattárolás, egyszerûbb adatkezelés, központi adatvédelem

A Cisco Systems és az EMC Corporation bejelentették, hogy teljeskörû tároló-konszolidációs megoldást kínálnak ügyfeleiknek, melynek segítségével a felhasználók egyetlen adatközpontban, összevontan kezelhetik valamennyi kirendeltségük, telephelyük adatait. Az integrált megoldás a Cisco távadat-hálózati fájlkiszolgáló technológiáján (Wide Area File Services - WAFS) és az EMC hálózati adattárolóin (NAS) alapul. A konszolidációval a vállalatok így adataik tárolását, felügyeletét, védelmét és elérését egyetlen központi helyen végezhetik.

Az EMC és a Cisco megállapodott egy OEM-szerzõdés kidolgozásában, amelynek keretében a Cisco forgalmazhatja az EMC NS sorozatú, illetve integrált NAS-megoldásait, melyekhez támogatást is nyújt. A Cisco tervei szerint ezeket a hálózati adattároló-megoldásokat a nemrégiben bemutatott Cisco File Engine termékkel együtt kínálja, ideális megoldáscsomagot biztosítva a vállalatoknak a WAN alapú tároló-konszolidációhoz. Az integrált megoldást a Cisco közvetlenül, illetve nemzetközi partnerhálózatán keresztül fogja értékesíteni és támogatni.

A Cisco jelenleg kínált fiókirodai megoldásai kiterjednek az adathálózatok, az adatbiztonság, a vezeték nélküli eszközök, a hangátvitel, valamint a hálózati gyorsító-tárazás és proxy szolgáltatások területére. Ezek kiegészítéseként kínálja a Cisco a nyílt szabványokra épülo Cisco File Engine sorozatot, amely a WAFS technológián alapul. A WAFS technológiának köszönhetõen a távoli telephelyekrõl is LAN-sebességgel és teljesítménnyel érhetõk el a központilag tárolt fájlok.

Az EMC piacvezetõ vállalati NAS-megoldásai a nagyteljesítményû Celerra hálózati szervert és a dedikált EMC CLARiiON hálózati tárolórendszert párosítva kínálnak komoly teljesítményû, egyszerûen használható és magas rendelkezésre állású hálózati adattárolást. Az EMC NS500 sorozat költséghatékony, nagyfokú rendelkezésre állást nyújtó rendszer, amely egyszerûsített NAS-felügyeletet és beépített hálózati adattárolót biztosít. Az EMC NS700 sorozat nagyteljesítményû és rendkívül méretrugalmas, integrált NAS-rendszer dedikált hálózati tárolórendszerrel. Mindkettõ egyszeres és kétszeres EMC Data Mover konfigurációban kapható, és vagy Fibre Channel, vagy ATA lemezmeghajtókkal használható.

A Cisco integrált megoldásával a rendszergazdák kihasználhatják a központi erõforrások elõnyeit a biztonsági mentés és visszaállítás terén, és így jobb védelmet biztosíthatnak a helyi adatoknak. A központi felügyelet emellett a vállalat minden telephelyén és kirendeltségén csökkenthetõk az adatkezelés adminisztrációs költségeit. A megoldás további elõnye, hogy az ügyfél a megoldáshoz „egy kézbõl” kapja a támogatást, szervízt és egyéb szolgáltatásokat.

„A Cisco és az EMC egyaránt stratégiai szállítónak számít a vállalati és szolgáltatói adatközponti megoldások nemzetközi piacán.” – mutatott rá Luca Cafiero, a Cisco adatközponti, kapcsoló-, tároló- és vezeték nélküli technológiákért felelõs csoportjának vezérigazgatója. „Az együttmûködés lehetõvé teszi a Cisco számára, hogy egy olyan átfogó hálózati megoldást kínáljon, amely a fiókirodáktól egészen az adatközpontig a vállalatok összes igényét lefedi.” – hangsúlyozta.

„A bejelentés természetes eleme a Ciscoval való partnerkapcsolatunknak, amelynek keretében élenjáró megoldásokat biztosítunk közös ügyfeleinknek az átfogó információkezeléshez.” – nyilatkozta Howard Elias, az EMC marketing és technológiai vezérigazgató-helyettese. „Azáltal, hogy ötvözzük az ágazat két vezetõ cégének technológiai megoldásait, átfogó megoldást biztosíthatunk a vállalati adatkonszolidációhoz és adatfelügyelethez.”

A Cisco Systemsrõl

A Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) az internetes hálózati piac vezetõ vállalata. A céggel kapcsolatos hírek és információk a www.cisco.com címen találhatók meg.

# # #

A Cisco, a Cisco Systems és a Cisco Systems logo a Cisco Systems, Inc és/vagy leányvállalatainak védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. Minden egyéb védjegy a birtokos cég tulajdonát képezi.

További információ:
Sinkó Judit
Cisco Systems Magyarország, Marcom Manager
Telefon: (36) 1 225 4650
e-mail: jsinko@cisco.com