Cisco financiranje nudi se u preko 140 zemalja u svijetu uključujući Hrvatsku


Zagreb - 15. lipanja 2009. - Cisco je na svojoj globalnoj konferenciji za partnere - Cisco Partner Summit - održanoj od 2. do 4. lipnja u Bostonu najavio ambiciozni niz inicijativa kako bi pomogao globalnoj zajednici partnera da upravlja izazovima novog ekonomskog okruženja. Ove inicijative uključuju širenje financiranja partnera, programa za managed servise i evoluciju svog partnerskog profitabilnog programa.

„Susrećemo se sa dramatičnim promjenama u poslovanju koristeći kolaboraciju kako bismo pokrenuli inovacije, diferencijaciju i rast. Ovi novi poslovni modeli i tehnologije mijenjaju način na koji pristupamo svakom području svog poslovanja, i zato zajedno predvodimo stvaranje „Partnerske kolaboracije“, naše strategije partnera nove generacije. Ova nova strategija će promijeniti način na koji radimo sa našim partnerima, međusobnu suradnju partnera te njihov odnos sa zajedničkim klijentima”, rekao je Keith Goodvin, potpredsjednik Worldwide Channels u kompaniji Cisco.

Cisco inicijativa nazvana „Upravljanje ka ubrzavanju“ je sveobuhvatni pristup koji  pomaže partnerima da poboljšaju svoje poslovanje u četiri ključna područja: financijskoj snazi, stvaranju novih poslova sa postojećim korisnicima, odgovoru na potrebe korisnika i pripremi za budući rast.

Kako bi pomogao nagrađivanje i omogućio obavljanje usluga kojim upravljaju partneri, Cisco je unaprijedio Managed Services Channel Program (MSCP) u cilju povećanja svog dosega i koristi. Radi se i na daljnjem razvoju Value Incentive Program (VIP), vodećeg u industriji, koji potiče partnere da investiraju u kreiranje arhitekturne sposobnosti kolaboracije, virtualizacije i mreža bez granica.

Na konferenciji za partnere predstavljeni su planovi kompanije Cisco za rast, motivaciju i razvoj globalne zajednice partnera i kupaca kako bi se ubrzala tržišta prema virtualnim podatkovnim centrima. Istraživanje konzultantske kuće Forrester Consulting je otkrilo da 65 % IT menadžera smatra da je u narednih 5 godina tehnička certifikacije iz područja umrežavanja i podatkovnih centara neophodna IT stručnjacima.

Prepoznavši potrebe tržišta za IT vještinama koje obuhvaćaju ukupni spektar tehnologija podatkovnih centara, Cisco je predstavio dvije nove certifikacije namijenjene partnerima i kupcima koji se bave arhitekturom i razvojem centara za skladištenje podataka. Objavljeno je i širenje porodice Unified Computing System sa novom C-Series of Rack-Mount Servers, dizajniranih da pomognu ubrzavanje prihvaćanja objedinjenih rješenja računarstva i virtualizacije podatkovnih centara.

Ovim potezom Cisco nastavlja s ispunjavanjem svog obećanja da profesionalno razvija i obučava ICT profesionalce kao dio Learning@Cisco programa.

O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na mrežnom odredištu http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite odredište http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920