Stručnjaci za mreže - 25 sudionika iz cijele Srednje i Istočne Europe


Zagreb - Tehničko veleučilište u Zagrebu po prvi puta je bio domaćin godišnjeg sastanka CCNP (Cisco Certified Networking Professional) instruktora iz Srednje i Istočne Europe.

Konferenciji su prisustvovali 21 instruktor i 4 voditelja Cisco Networking akademije iz Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Ukrajine koji su tokom dva dana u Zagrebu raspravljali o najboljim primjerima iz prakse, metodama učenja te novim web 2.0 alatima kao što su virtualna akademija i portal instruktora.

3. regionalni sastanak CCNP instruktora - Zagreb, NetAkademija

Tokom konferencije instruktori su polagali ispite - Franjo Briski, NetAkademija

Cisco Networking Academy program obučava studente za projektiranje, izgradnju i održavanje računalnih mreža. Kroz kombinirani e-learning pristup, program pomaže studentima da usvoje vještine potrebne za poslove vezane za IT ali i za daljnju edukaciju u strojarstvu, informatici i drugim srodnim poljima - uz to potiče i razvoj njihovih država i lokalnih gospodarstava.

Od njegova osnivanja u 1997. godine, više od 2 750 000 studenata upisano je na više od 9000 akademija koje se nalaze u srednjim školama, tehničkim školama, fakultetima i ostalim obrazovnim ustanovama u 160 zemalja. U Hrvatskoj je trenutno 21 akademija gdje 1760 studenata pohađa Cisco Networking Academy program, dok je od osnutka 4090 studenata upisano u program.

Drugi nivo certifikacije koji se postiže kroz Cisco Networking Academy program, Cisco Certified Networking Professional (CCNP) potvrđuje znanje za razvoj i održavanje potpuno integriranih usluga i aplikacija mrežnih infrastruktura. Stručnjak za mreže koji stekne CCNP certifikat, posjeduje znanja i vještine potrebne za potpunu iskoristivost Cisco ISR rutera i njegovu sposobnost brze istodobne isporuke podataka, glasa, videa i bežičnih servisnih aplikacija, te stručnost potrebnu za integraciju i održavanje konvergentnih mreža, QoS i VPN-a. 

U 9 zemalja Srednje i Istočne Europe koje su prisutne na konferenciji sveukupno je 39 akademija - uglavnom u tehničkim srednjim školama i fakultetima - u kojima se izvodi CCNP program koji pohađa više od 700 studenata.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920