Inovativne ponude u području sigurnosnih rješenja pridonose obrani od prijetnji u vrijeme kada rješenja za poslovnu suradnju i mobilnost redefiniraju ulogu mreže u zaštiti pristupa poslovnim informacijama


SAN FRANCISCO, Kalifornija - Tvrtka Cisco® predstavila je nove dodatke svom portfelju proizvoda koji podupiru mrežnu sigurnosnu infrastrukturu i isporuku web baziranih sigurnosnih usluga (cloud security), omogućujući na taj način tvrtkama da ostvare suradnju s većom pouzdanošću s obzirom da radna snaga i partneri tvrtke sve više postaju mobilni i iziskuju interaktivan rad. Novosti, objavljene na RSA konferenciji u San Franciscu, dolaze u vrijeme kada rješenja za poslovnu suradnju (collaboration) i tehnologije koje omogućuju mobilnost definiraju kako, kada i gdje se poslovanje odvija. I dok tvrtke tako proširuju konektivnost izvan uredskih zidova, moraju se istovremeno usredotočiti na nove načine zaštite svojih podataka i komunikacije.

Danas kada se poslovne aplikacije, društveni mediji, softver kao usluga (SaaS) i bežične tehnologije naširoko primjenjuju i dovode do novih interaktivnih poslovnih modela, te iste tehnologije i poslovni modeli ugroženi su zbog raznih prijetnji koje su jednako tako nove i agilne.

Nova ponuda:

  • Cisco Security Cloud Services: Ovaj jedinstveni pristup isporučivanja zaštite kao usluge povezuje usluge iz više različitih mreža i aplikacija, spajajući web (cloud) i mrežu tvrtke i osiguravajući zaštitu poslovnih komunikacija. Cisco Security Cloud podržava nedavno predstavljene usluge Cisco IronPort® Hosted Email Security Services kao i Global Correlation, učinkovitu novu tehnologiju zaštite koja je integrirana sa Ciscovim širokim rasponom sigurnosnih usluga.
  • Cisco IPS Sensor Software Version 7.0: Sustav za prevenciju neželjenog upada (IPS) koristi sve prednosti Ciscovog rješenja Security Intelligence Operations, snažnog ekosustava za obranu od prijetnji, da postigne dosad neviđenu učinkovitost u zaštiti od opasnosti. Cisco pretvara globalne podatke o prijetnjama prikupljeni iz raznih sigurnosnih uređaja u dinamične ažurirane obavijesti i iskoristive informacije, kakve su npr. procjene "reputacije", i te podatke čini dostupnima mrežnoj infrastrukturi zaštite tvrtke da bi ona mogla provesti zaštitne akcije. S ugrađenim Global Correlation rješenjem, Cisco IPS 7.0 je dvaput učinkovitiji u sprječavanju malicioznih napada, i to u kraćem vremenskom razdoblju, od konvencionalnih „signature-only“ IPS tehnologija.
  • Cisco ASA 5500 Series 8.2 Software: Ovo rješenje iz asortimana Cisco Adaptive Security Appliances povećava zaštitu u svim dijelovima sustava za urede svih veličina, bolje sprječava prijetnje te omogućuje tvrtkama da se sigurnije povezuju, komuniciraju i posluju. Uz novi Botnet Traffic Filter koji identificira zaražene klijente, IPS raspoloživost za male urede i bolje sposobnosti udaljenog pristupa bez klijenta (clientless remote-access), Cisco sada nudi podršku za najširi mogući raspon platformi, operativnih sustava i krajnjih točaka na tržištu.
    • Cisco ASA Botnet Traffic Filter: Novi Botnet Traffic Filter omogućuje Cisco ASA 5500 Series uređajima da točnije identificiraju zaražene klijente koristeći se informacijama iz Cisco Security Intelligence Operations: - više od 1000 threat-collection servera koji primaju informacije od više od 700 000 senzora i 500 feedova trećih strana. Uz bolju informiranost o prijetnjama, korisnici mogu točnije identificirati zaražene klijente i raspodijeliti operacije tako da se administratori za zaštitu mogu usredotočiti na najproblematičnije prijetnje.
    • Poboljšanja kod Cisco Remote Access i VPN: Ciscovo softversko rješenje ASA Software Release 8.2 proširuje sposobnosti udaljenog pristupa zahvaljujući postojanosti sesije i tuneliranju sljedeće generacije posredstvom tehnologije Cisco AnyConnect Essentials za korporativne i mobilne korisnike, na taj način pokrivajući najširi raspon platformi, operativnih sustava i krajnjih točaka na tržištu. Podrška za Cisco Virtual Office također je dodana rješenju Cisco ASR 1000, omogućujući ovoj WAN agregacijskoj platformi da djeluje i kao head-end uređaj za Cisco Virtual Office implementaciju koja podržava više tisuća udaljenih klijenata. Cisco ASR 1000 sada također podržava GET VPN, omogućujući trenutačnu isporuku sigurnosnih usluga i any-to-any konektivnost visokih performansi i visoke sigurnosti, za do 10 000 IPsec tunela uz propusnost do 7 gigabita u sekundi, omogućujući korisnicima da prioritetno„poslože“ i isporuče tokove podataka na više različitih mrežnih adresa na učinkovit način.
  • Cisco SAFE: Referentna arhitektura koja osigurava propisane i provjerene smjernice koje pomažu tvrtkama u planiranju, dizajnu i implementaciji sigurnosnih rješenja širom mreže, kao u slučaju kampusnih ureda, rubova interneta, podružnica i podatkovnih centara. Ovi nacrti usmjeravaju korisnike po pitanju obrane od prijetnji te predstavljaju najbolje prakse za zaštitu podataka i transakcija dok putuju mrežom.
  • Cisco Information Technology Governance, Risk Management, and Compliance (IT GRC) Security Assessment Services: Ove usluge pomažu organizacijama da uspostave jedan jedinstveni program za smanjenje rizika vezanih uz sigurnost informacija i troškove poštivanja sigurnosnih politika (compliance), usklađujući poslovne i tehnološke strategije. Tvrtke su na taj način bolje osposobljene da uravnoteže potrebu za suradnjom i dijeljenjem informacija sa zaštitom povjerljivosti podataka i nadzorom informacija te da upravljaju heterogenim programima za sigurnost i poštivanje sigurnosnih politika koji često rezultiraju neučinkovitošću, dupliciranjem, propustima u pokrivenosti i višim troškovima. Uz Cisco IT GRC Security Assessment Services, organizacije mogu uspostaviti zajedničku okosnicu nadzora: jedan unificirani set sigurnosnih kontrola koje učinkovito podmiruju potrebe poštivanja sigurnosnih politika i štite organizacije od prijetnji. Ovaj paket usluga omogućit će temeljitu procjenu sigurnosnih politika i sigurnosne arhitekture tvrtke te ih usporediti sa zahtjevima zajedničke okosnice nadzora kako bi se identificirali propusti i donijele preporuke za prioritetno rješavanje tih propusta.

Cijene i raspoloživost:

Svi su proizvodi raspoloživi odmah. Za više informacija posjetite: http://www.cisco.com/go/security

Dodatni izvori informacija:


O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na mrežnom odredištu http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite odredište http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920