Stručnjaci, partneri i korisnici Ciscovih rješenja dva će dana provesti uz edukaciju, razmjenu znanja i iskustava te umrežavanje s prijateljima i kolegama


Cavtat - Petstotinjak sudionika konferencije Cisco Expo 2009 u slijedeća dva dana  će u hotelu Croatia u Cavtatu imati priliku za upoznavanje s najnovijim, ali i budućim trendovima učinkovitog poslovanja. Pod sloganom "Experience Today the Network of Tomorrow" brojni će stručnjaci iz Cisca te iz partnerskih i korisničkih organizacija predstaviti inovativne načine ubrzavanja i poboljšanja poslovnih procesa uz istovremenu uštedu vremena, energije i novca.

"Sada je trenutak i prilika za nametanje konkurentskih prednosti  Hrvatske, a jedini način za poboljšavanje uvjeta života jest održavanje relativno visoke stope rasta gospodarstva. Europa mora ostvariti godišnje povećanje produktivnosti od pet do sedam posto ukoliko želi zadržati današnji standard. Hrvatska tek treba doći do tog standarda, a to je moguće jedino uz povećanje produktivnosti. Danas nije dovoljno biti prosječan i Hrvatska treba iskoristiti svoje kompetitivne prednosti uz korištenje najsuvremenijih tehnologija. U Ciscu imamo dobra iskustva s korištenjem tehnologije jer smo uz pomoć TelePresence rješenja za video konferencije smanjili potrebu za službenim putovanjima i uštedjeli više od 150 milijuna dolara", kazao je u svom keynote izlaganju potpredsjednik Cisca za istočnu Europu Kaan Terzioglu.

"Trenutna ekonomska kriza nije prva koju je Cisco prebrodio tokom posljednjih godina. Štoviše, iz svake prethodne krize izišli smo jači nego što smo bili prije toga, s većim tržišnim udjelom i s otvorenim novim nišama kojima smo proširili svoje poslovanje. Zbog toga želimo pomoći našim korisnicima i partnerima da iz današnje nezavidne situacije iziđu jači nego ikada i da budu najspremniji za nove poslovne izazove koje će im donijeti neposredna budućnost. Uz pomoć Ciscovih tehnologija i rješenja oni to mogu doista učiniti", kazao je prilikom otvaranja konferencije Igor Meleš, generalni direktor Ciscova ureda u Hrvatskoj.

Drugoga dana konferencije, u petak, održat će se ExpoTechTalk, panel diskusija pod nazivom "Skok u budućnost", koja će pokušati odgovoriti na brojna pitanja o uporabi ICT rješenja u današnjem i budućem vremenu. Moderator diskusije je Krešimir Mišak (urednik i voditelj TV emisije "Na rubu znanosti"), a gosti su dr. Vuko Brigljević (IRB, CERN), Branimir Marić (član Izvršnog odbora T-Coma) te Josip Zimet (voditelj sistem inženjera u hrvatskom uredu Cisca).

Kao i svake godine poseban značaj će biti stavljen i na Cisco Networking Academy obrazovni program s područja mrežnih i informacijskih tehnologija. Tako će na konferenciji biti organizirana posebna predavanja samo za članove Cisco Networking Academy zajednice.

O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na mrežnom odredištu http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite odredište http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920