Najveći networking događaj u Hrvatskoj održati će se od 1. do 3. travnja u Cavtatu. Slogan konferencije "Experience Today the Network of Tomorrow" otkriva glavnu temu: kako danas stvoriti mrežu budućnosti kao platformu uspješnih i produktivnih poslovnih procesa


Zagreb, Cavtat - Osma po redu Cisco Expo konferencija održati će se od 1. do 3. travnja u hotelu Croatia u Cavtatu. Riječ je o najvažnijoj konferenciji posvećenoj mrežnim tehnologijama u Hrvatskoj koja iz godine u godinu okuplja šestotinjak predstavnika struke i državne uprave te partnera i korisnika Ciscovih rješenja.

Slogan konferencije "Experience Today the Network of Tomorrow" prenosi Ciscovu viziju poslovanja u kojoj naše iskustvo i znanje stvaraju mrežu budućnosti koja će biti platforma za uspješne i produktivne poslovne procese.

"Uz novosti u tehnologijama namijenjenima pružateljima telekomunikacijskih usluga, poput predstavljanja usmjeritelja budućnosti, predstavit ćemo niz tehnologija namijenjenih konsolidiranju i unaprjeđivanju poslovanja kroz napredna rješenja za podatkovne centre te kolaborativna rješenja namijenjena malim, srednjim ali i velikim organizacijama", kazao je Igor Meleš, generalni direktor Ciscova ureda u Hrvatskoj.

Keynote izlaganja na otvaranju konferencije 2. travnja održat će potpredsjednik Cisca za središnju i istočnu Europu Kaan Terzioglu i Igor Meleš.

Konferencija će obuhvatiti tri istovremena niza predavanja te izložbeni prostor na kojemu će tehnološki partneri prezentirati i demonstrirati poslovna rješenja u sljedećim grupama tehnologija:

  • Klasična tehnologija preklopnika i usmjerivača - integriranje programa u ISR platformama (AXP), nova generacija routera (CRS, ASR), tranzicija na IPv6)
  • Podatkovni centri - nova generacija Ethernet preklopnika za Podatkovne centre – Nexus, demonstracija virtualizacije i konsolidacije u podatkovnim centrima, najava ulaska u novi tržišni segment
  • Komunikacije  - demonstracija video sustava Telepresence 500 serije, demonstracija Webex sustava, mobilne komunikacije u poslovnom okruženju, kontaktni centri
  • Bežične mreže i mobilnost - demonstracija WIFI Mesh i mSEF tehnologije, 802.11N, WIMAX/Navini
  • Sigurnost - Ironport, vatrozidni sustav za WEB i usluge, GET VPN, NAC & MARS
  • Sustavi digitalnog oglašavanja - demonstracija, novosti
  • Fizička zaštita/video nadzor - demonstracija, novosti
  • Video - (Scientific Atlanta, novosti)
  • Potrošačko tržište - (Linksys, umrezeni domovi)
  • Primjeri - (Izazovi u mrežama s više od 1000 lokacija, iskustva u pružanju ICT usluga)

Kao i svake godine poseban značaj će biti stavljen i na Cisco Networking Academy obrazovni program s područja mrežnih i informacijskih tehnologija. Tako će na konferenciji biti organizirana posebna predavanja samo za članove Cisco Networking Academy zajednice.

O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na mrežnom odredištu http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite odredište http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Martina Ćurić
Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920