Međunarodna audicija za nove članove orkestra Southbank Sinfonia po prvi je puta održana uz pomoć visokokvalitetne audio tehnologije i videa u visokoj rezoluciji koje osiguravaju tvrtke BT i Cisco

London, Velika Britanija— Najpoznatiji orkestar mladih glazbenika u Velikoj Britaniji, Southbank Sinfonia (SbS), u sklopu audicije za izbor novih članova po prvi puta koristi Ciscovo TelePresence rješenje koje će omogućiti kandidatima iz svih dijelova svijeta natjecanje za mjesto u orkestru, kao da se nalaze “uživo” na audiciji.

Najtalentiraniji mladi glazbenici iz Glasgowa, Madrida, New Yorka i Aucklanda nastupili su tijekom studenog pred ocjenjivačkom komisijom bez potrebe za odlaskom iz vlastitog grada. Audicija se odvijala uživo putem Interneta, u TelePresence prostorijama koje su u suradnji opremile tvrtke Cisco i British Telecom (BT).

Osim što se na ovaj način značajno smanjuju putni troškovi, Cisco TelePresence pridonosi smanjenju štetnog utjecaja na okoliš i tako omogućava održivo poslovanje.

Audicije za orkestar u kojemu ima mjesta za 32 glazbenika održane su tijekom jednog tjedna. Komisija u čijem su sastavu Simon Over (suosnivač i umjetnički voditelj Southbank Sinfonia orkestra), Katharine Verney (programska voditeljica orkestra) i David Carstairs (iz institucije Royal Opera House) poslušala je i intervjuirala više od 140 kandidata.

Održavanje audicija posredstvom Cisco TelePresence rješenja omogućava kandidatima iz najudaljenijih krajeva svijeta da se natječu za mjesto u orkestru. Komisija je za potrebe ove audicije radila u središnjici tvrtke BT u centralnom Londonu, dok su mladi glazbenici iz Škotske, Španjolske, SAD-a i Novog Zelanda audiciji pristupili iz njima najbližih Cisco TelePresence prostorija.

Violistica Charlotte Dykes o ovakvoj je audiciji izjavila: "Ovo je prvi put da nastupam pred komisijom koja se nalazi ne samo u nekoj drugoj prostoriji, već u drugoj državi. Međutim, zbog izuzetne kvalitete ovog rješenja, vrlo brzo zaboravite da ste udaljeni stotinama ili tisućama kilometara."

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:

Martina Ćurić


Cisco Systems Hrvatska
E: martina.curic@cisco.com
T: 01/4628920