Sučelje za upravljanje digitalnim uslugama tvrtke DiviTech dodatno će ojačati Ciscova video rješenja

SAN JOSE, Kalifornija – Tvrtka Cisco objavila je namjeru kupnje danske tvrtke DiviTech A/S, vodećeg proizvođača rješenja za upravljanje digitalnim uslugama (tzv. DSM rješenja). Tehnološka rješenja tvrtke DiviTech nalaze se na raspolaganju medijskim kućama i pružateljima usluga kablovske i IP televizije, a uključuju intuitivno sučelje za kreiranje, prilagođavanje i upravljanje video mrežama. Kupnja tvrtke DiviTech je 128. Ciscova akvizicija.

Kupnjom tvrtke DiviTech Cisco će dodatno osnažiti vlastitu strategiju isporučivanja video rješenja. DiviTechova DSM tehnologija uključuje softversku aplikaciju koja omogućuje pružateljima usluga centraliziranu i jednostavnu isporuku lokaliziranih sadržaja, kao što su lokalne i regionalne vijesti ili video te usluge na zahtjev unutar određene zemljopisne lokacije. Cisco namjerava integrirati DSM rješenje tvrtke DiviTech s vlastitim proizvodom za upravljanje mrežom (Cisco® ROSA network- and element-management solution), kako bi na taj način stvorila platformu s jednog kraja mreže na drugi, koja nudi sve slojeve upravljanja digitalnim videom (elemente, mrežu i usluge) u jednom modularnom proizvodu.

"Kupnjom tvrtke DiviTech Cisco dobiva tim najtalentiranijih stručnjaka s područja DSM rješenja", izjavio je Dean Rockwell, potpredsjednik i glavni direktor poslovne jedinice za digitalne medije u sklopu Ciscove grupacije za video tehnologiju pružatelja usluga. "DSM platforma tvrtke DiviTech omogućit će Ciscu da zadrži svoju vodeću poziciju u području alata za upravljanje sljedeće generacije i aplikacija za složene video mreže."

DSM rješenje tvrtke DiviTech savršeno nadopunjuje Ciscove vlastite video inovacije i stručna znanja koja je tvrtka dobila kroz prijašnje akvizicije u području video rješenja, kao npr. akvizicije tvrtki Scientific Atlanta, Arroyo i Tivella.

Kupnja tvrtke DiviTech podložna je raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u četvrtom tromjesečju fiskalne 2008. godine. Nakon dovršetka akvizicije Cisco namjerava pridružiti tvrtku DiviTech svojoj poslovnoj jedinici za digitalne medije, u sklopu grupacije za video tehnologiju pružatelja usluga.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CISCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:

Mirela Beširević


Cisco Systems Hrvatska
E: mbesirev@cisco.com
T: 01/4628934