Isporučeno četiri milijuna usmjerivača integriranih usluga (Integrated Services Router)

HONOLULU - Na globalnoj tehnološkoj konferenciji Cisco Partner Summit 2008 tvrtka Cisco objavila je da je isporučila četiri milijuna usmjerivača integriranih usluga (Integrated Services Router, ili skraćeno: ISR). Tim je povodom predsjednik i glavni izvršni direktor Cisca John Chambers na konferenciji za novinare uručio glavnom informacijskom direktoru tvrtke Coca-Cola Enterprises Esatu Sezeru nagradu za kupnju jubilarnog usmjerivača. Tvrtka Coca-Cola Enterprises (CCE), najveći svjetski prodavatelj, proizvođač i distributer Coca-Cola proizvoda, kupila je Cisco® ISR usmjerivače u sklopu globalnog korporativnog komunikacijskog procesa koji je još u tijeku i koji za cilj ima poboljšanje komunikacije i metoda suradnje za više od 30 tisuća zaposlenika tvrtke na više od 440 lokacija širom Sjeverne Amerike i Zapadne Europe.

Transformacija kompanije CCE započela je u veljači 2007. godine kada su zaposlenicima diljem svijeta predstavljeni program globalnog vodstva (tzv. Global Leadership Agenda), strateški poslovni prioriteti, vizija i vrijednosti kompanije na vizualnoj, kolaborativnoj i kontinuiranoj bazi uz pomoć video tehnologije emitiranja uživo i objedinjenih komunikacija. Uslijedili su izuzetno pozitivni rezultati i tvrtka CCE uskoro je zabilježila bolju usklađenost, suradnju i učinkovitost radne snage.

Primjenjujući Ciscovo rješenje kao integriranu i inteligentnu osnovu, tvrtka CCE koristi Ciscove usmjerivače integriranih usluga s rješenjima Voice XML (Voice eXtensible Markup Language) i mobilnom telefonijom za integriranje Ciscovih rješenja objedinjene komunikacije i sustava upravljanja lancem opskrbe. Rezultat je Voice Pick, glasovna aplikacija za realizaciju narudžbi u stvarnom vremenu koja omogućuje direktnu komunikaciju s raznim sustavima upravljanja skladištem uz pomoć bežičnog telefona i headseta. Ovakvi potezi tvrtke još jednom su donijeli značajna operativna poboljšanja, uz točnost narudžbi od 99,8%, a vrijeme educiranja novih zaposlenika smanjilo se sa dva tjedna na dva dana.

"Da bismo postali najbolja tvrtka za prodaju napitaka i pružanje usluga korisnicima, istražujemo nove načine povećanja inovativnosti, suradnje, efikasnosti i djelotvornosti u čitavoj organizaciji", izjavio je Sezer. "Cisco nam pomaže da podijelimo strateške poslovne ciljeve sa zaposlenicima u stvarnom vremenu, integrirajući naše komunikacijske i podatkovne aplikacije u okosnicu koja podržava naše poslovne i informacijske inovacije."

Osim ušteda u operativnom poslovanju, CCE može očekivati poboljšanja u području korporativne odgovornosti i održivosti. Budući da efikasnije obrađuje narudžbe smanjuje se potrošnja goriva, a time i emisija nusproizvoda.

"U Ciscu smo orijentirani na razvoj superiornih proizvoda koji pomažu kompanijama kao što je Coca-Cola Enterprises u izgradnji mrežne platforme koja može unaprijediti suradnju unutar kompanije i povećati produktivnost poslovanja", izjavio je Ian Pennell, viši potpredsjednik Ciscove grupacije za usmjerivačku tehnologiju.
Ciscovi usmjerivači integriranih usluga važan su dio ponude Empowered Branch, koji pomaže korisnicima primijeniti nove poslovne modele zahvaljujući konzistentnim metodama suradnje u stvarnom vremenu, dostupnima bilo gdje i svugdje u cijeloj kompaniji.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CISCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:

Adrian Bobanović


Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901