Akvizicija je primjer Ciscove strategije 'izgradnje, kupnje i partnerstva' i podržava viziju podatkovnog centra Data Center 3.0

HONOLULU – Na globalnoj tehnološkoj konferenciji Cisco Partner Summit 2008., tvrtka Cisco® objavila je namjeru kupnje preostalog 20% udjela u tvrtki Nuova Systems, sa sjedištem u San Joseu, koja se bavi razvojem proizvoda sljedeće generacije za podatkovne centre. Tom prigodom predstavljen je Cisco Nexus 5000 Series, prvi proizvod kojeg je razvila Nuova. Cisco Nexus 5000 je 10-gigabitni ethernet "top-of-rack" preklopnik koji osigurava objedinjene mrežne sposobnosti kroz podršku višestrukih mrežnih protokola za podatkovne centre i softverskih rješenja. Ovo je 126. Ciscova akvizicija, odnosno peta akvizicija u fiskalnoj 2008. godini.

Prije akvizicije tvrtka Nuova je djelovala kao podružnica u većinskom vlasništvu tvrtke Cisco koja je posjedovala 80% tvrtke. Tvrtka Cisco je inicijalnu namjeru o ulaganju u tvrtku Nuova objavila u kolovozu 2006. godine, a u travnju 2007. godine potpisana je dopuna ugovora.

Ciscovo ulaganje i struktura tvrtke Nuova kao podružnice Cisca omogućili su njihovu blisku suradnju na razvoju proizvoda Cisco Nexus 5000 kroz razmjenu tehnologije, evoluciju proizvoda i rad na tržišnom prihvaćanju inovativnih tehnologija za podatkovne centre. Kao rezultat tih napora, Cisco Nexus 5000 u potpunosti je interoperabilan s nedavno plasiranim Cisco Nexus 7000 preklopnicima zahvaljujući zajedničkoj arhitekturi, operativnom sustavu i drugim zajedničkim softverskim rješenjima. Cisco Nexus 7000 je modularni preklopnički sustav za podatkovne centre namijenjen 10-gigabitnim ethernet mrežama vrhunskih performansi uz mogućnost rada i do 15 terabita u sekundi.

"Kako bi uspjela na današnjem tržištu i ostvarila svoju poslovnu strategiju usmjerenu na uspješno praćenje ključnih promjena na tržištu, tvrtka Cisco primjenjuje kombinaciju internog istraživanja i razvoja, strateških partnerstva i korporativnih razvojnih aktivnosti", objašnjava Ned Hooper, viši potpredsjednik zadužen za korporativni razvoj koji je ujedno na čelu Ciscove grupacije za potrošače i male tvrtke. "Postignuća na ostvarenju naše vizije podatkovnog centra izvrsni su primjer strategije 'izgradnje, kupnje i partnerstva' koju Cisco primjenjuje u praksi."

"Stručna znanja i desetljeća rada na preklopničkim inovacijama izvrsno pozicioniraju tvrtku Cisco da bude arhitekt mrežno orijentiranog podatkovnog centra nove generacije, vizije koju je Cisco definirao kao Data Center 3.0.", izjavio je ovom prigodom Mario Mazzola, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Nuova Systems. "Očekujemo da će Nuovin tim značajno pridonijeti realizaciji te vizije, putem proizvoda i tehnologije koji omogućuju konsolidaciju i virtualizaciju podatkovnih centara, istovremeno štiteći postojeća ulaganja naših korisnika."

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CISCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici http://www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:

Adrian Bobanović


Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901