Hrvatska zajednica Ciscovih partnera predala vrijednu donaciju Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima «Krijesnica»

Zagreb, 18. prosinca 2007. - Informatičke tvrtke okupljene u hrvatskoj zajednici Ciscovih partnera u mjesecu darivanja donirale su 140.000,00 kuna udruzi «Krijesnica» za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Donaciju je u ime „Krijesnica“ preuzeo Zoran Cipek.

Prosinac se tradicionalno povezuje s vremenom darivanja i obiteljskog okupljanja. U okviru tradicionalnog božićnog druženja, informatičke tvrtke Cisco, Combis, Computech, CS Computer Systems, King ICT, Mrežne tehnologije Verso, Recro-Net, S&T Hrvatska, Sedam IT i Storm Computers iskoristile su prigodu te odlučile pružiti podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pružanje odgovarajuće skrbi djeci oboljelih od malignih bolesti jedan je od prioriteta u društvu, osobito kada statistike pokazuju trend povećanja broja oboljelih od tumora u dječjoj dobi. Kronična i po život ugrožavajuća bolest postavlja velike, ponekad i nepremostive zahtjeve pred djecu i njihove roditelje te iziskuje iznimne napore u prilagodbi na novu životnu situaciju.

„Ovo doba godine koje je obilježeno darivanjem i obiteljskim okupljanjem, prigoda je da se sjetimo i pružimo potporu onima koji su zbog svoje bolesti velikim dijelom odvojeni od svojih obitelji i koji se suočavaju s teškim životnim situacijama. U ime svih tvrtki koje su sudjelovale u ovoj donaciji, vjerujemo da ćemo našim doprinosom djeci i roditeljima barem malo olakšali svakodnevni život.“, rekao je Igor Meleš, direktor hrvatskog ureda tvrtke Cisco te je zajedno sa predstavnici svih tvrtki koje su sudjelovale u akciji darivanja s po 14.000,00 kn, uručio ček u iznosu od 140.000,00 kuna.

Predstavnik udruge „Krijesnica“ Zoran Cipek prigodom primanja donacije zahvalio je na pomoći te dodao “Vrlo smo sretni i zahvalni što su nas informatičke tvrtke prepoznale kao udrugu čiji je rad javno neophodan i potreban najmanjima članovima našeg društva. Ovom vrijednom donacijom, moći ćemo pomoći mnogima u našoj udruzi kojima je svaka pomoć dobro došla. U ime svih naših članova udruge, njihovih obitelji, volontera i djelatnika udruge, još jednom se najtoplije zahvaljujem na ovoj velikodušnoj gesti.“

Udruga Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima, osnovana je u rujnu 2000. godine s ciljem unapređenja kvalitete života djece oboljele od solidnih tumora i njihovih obitelji. Maligne bolesti su po broju slučajeva drugi uzrok smrtnosti djece, a medicinske statistike govore da svake godine broj novooboljelih raste za oko 1%.

Krijesnica nastoji pružiti svekoliku pomoć obiteljima koje se suoče s malignom bolešću koja u psiho-emocionalnom i u materijalnom smislu ugrožava cijelu obitelj. Želja je Udruge da se sva roditeljska snaga usmjeri na pružanje podrške djetetu, kako bi se izbjegle dodatne poteškoće vezane uz ionako teško, dugotrajno i neizvjesno liječenje.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901