Akvizicijom tvrtke Securent, Ciscove mrežne usluge uključivat će standardizirano upravljanje politikom za korištenje mreže

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco® objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji tvrtke Securent Inc., vodećeg proizvođača softvera za upravljanje politikom za korištenje mreže velikih tvrtki. Skalabilna platforma za upravljanje politikom za korištenje mreže iz tvrtke Securent omogućuje administraciju, provedbu i revidiranje pristupa podacima, komunikaciji i aplikacijama u heterogenim aplikacijskim okruženjima. Kupnja tvrtke Securent je 125. Ciscova akvizicija.

Softver iz tvrtke Securent omogućit će Ciscovim korisnicima da zaštite i osiguraju vrijedne aplikacijske podatke bez obzira na dobavljača, platformu ili operativni sustav, istovremeno osiguravajući pristup sadržajima za djelatnike i njihove suradnike kako bi bili što produktivniji. Isporučujući politike putem mreže, Cisco će pojednostavniti proces donošenja odluka vezano uz odobrenja za sve komunikacije, suradnju i druge aplikacije za treće strane.

"Budući da tvrtke sve više prelaze na arhitekture orijentirane na usluge te usvajaju tehnologije koje podržavaju objedinjenje komunikacije (Unified Communications) i suradnju baziranu na Web 2.0 tehnologiji, sve je veća potreba za nadzorom pristupa tvrtkinim resursima", izjavio je Don Proctor, viši potpredsjednik na čelu Ciscove grupe za softver namijenjen poslovnoj suradnji. "Softver tvrtke Securent predviđa jednu točku kontrole na kojoj se utvrđuje i upravlja odobrenjima za aplikacije i podatke. Ta značajka je usklađena sa Ciscovom SONA arhitekturom (Service-Oriented Network Architecture), što omogućuje da se odluke o politikama isporučuju kao mrežna usluga kroz razne aplikacije, platforme i modele isporuke."

Securent je trvtka u privatnom vlasništvu i zapošljava 57 ljudi. Sjedište tvrtke nalazi se u Mountain Viewu, u Kaliforniji, dok se razvojne operacije za tvrtku obavljaju u Hyderabadu, Indiji. Prema uvjetima sporazuma, Cisco će za akviziciju platiti otprilike $100 milijuna u gotovini i preuzetim opcijama. Kupnja tvrtke Securent podložna je raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u drugom kvartalu Ciscove fiskalne 2008. godine. Po dovršetku transakcije, zaposlenici i tehnologije tvrtke Securent postat će dio Ciscove grupe za softver namijenjen poslovnoj suradnji, koju vodi viši potpredsjednik Don Proctor.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internet stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901