Cisco će dobiti Web 2.0 bazirana rješenja za izvješćivanje namijenjena kontaktnim centrima čime će stvoriti jedinstvenu ponudu orijentiranu na korisnike

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco® objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji tvrtke Latigent, LLC. iz Chicaga, vodećeg proizvođača web baziranih rješenja za poslovnu inteligenciju i analitičko izvješćivanje, s posebnim naglaskom na rješenja za kontaktne centre. Proizvodi tvrtke Latigent razvijeni su tako da koriste sve prednosti Web 2.0 tehnologije te korisnicima omogućuju stvaranje fleksibilnih, skalabilnih, prilagodljivih i intuitivnih izvješća za kontaktne centre, kako u stvarnom vremenu tako i za protekla razdoblja. Kupnja tvrtke Latigent je 123. Ciscova akvizicija.

Proizvodi tvrtke Latigent nadopunit će i unaprijediti Ciscovu ponudu rješenja za kontaktne centre (Unified Customer Contact) kojima se postojeći pozivni centri mogu razviti i postati dio mreže za interakciju s korisnicima (Customer Interaction Network) - jedinstvene, integrirane platforme koja se jednostavno može integrirati s konvencionalnim kontaktnim centrima i mrežama, osiguravajući na taj način višekanalne usluge i integraciju s aplikacijama za upravljanje odnosima s korisnicima.

Bežična i mobilna rješenja predstavljaju sve značajnije komponente suvremenog mrežnog poslovanja, pa tako danas tvrtke smatraju bežični frekvencijski spektar strateškom korporativnom imovinom. Tvrtkama danas trebaju robusne bežične mreže sljedeće generacije koje mogu podržati sve brži razvoj bežičnih uređaja i sve veću ovisnost o mobilnim aplikacijama. S rješenjima tvrtke Cognio mrežni stručnjaci mogu proaktivno upravljati bežičnim spektrom i minimalizirati RF interferenciju kako bi stvorili optimalno iskustvo za korisnike.

"Akvizicija tvrtke Latigent uklapa se u Ciscova nastojanja da poveća vrijednost investicija svojih klijenata u rješenja za interakciju s korisnicima kroz atraktivne, robusne i dinamične alate koji omogućuju veću vidljivost i učinkovitost, u cilju povećanja zadovoljstva korisnika", izjavio je Laurent Philonenko, potpredsjednik i glavni direktor Ciscove poslovne jedinice za rješenja za kontakt s korisnicima. "Cisco smatra da je izvješćivanje izuzetno bitna komponenta upravljanja kontaktnim centrom. Vjerujemo da Latigent posjeduje izvrsnu kombinaciju talentiranih stručnjaka i tehnologija koje će unaprijediti Ciscova rješenja za kontaktne centre (Unified Customer Contact) osiguravajući dosad neviđenu fleksibilnost kod upravljanja odnosima s kupcima. Marketing, prodaja i funkcije podrške koji su sve više vezani uz tehnologije za kontaktne centre profitirat će od ovog novog aspekta naše ponude."

Tvrtku Latigent su 2002. godine osnovali njezin sadašnji glavni izvršni direktor Chris Crosby i glavni tehnički direktor Jason Kolb koji će se pridružiti Ciscu nakon dovršetka akvizicije. Kupnja tvrtke Latigent podložna je raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u prvom kvartalu Ciscove fiskalne 2008. godine. Po dovršetku transakcije, zaposlenici i tehnologije tvrtke Latigent postat će dio Ciscove poslovne jedinice za rješenja za kontakt s korisnicima.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901