Spektralna tehnologija tvrtke Cognio unaprijedit će i dopuniti Ciscovu viziju objedinjene bežične mreže

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco® objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji tvrtke Cognio, Inc., iz Germantowna u američkoj saveznoj državi Maryland, vodećeg proizvođača rješenja za bežičnu spektralnu analizu i upravljanje. Kupnja tvrtke Cognio je 122. Csicova akvizicija i prva u fiskalnoj 2008. godini.

Vrhunska spektralna tehnologija tvrtke Cognio pridonosi ostvarenju boljih rezultata te povećava pouzdanost i sigurnost bežičnih mreža zahvaljujući činjenici što detektira, klasificira, locira i potiskuje izvore RF interferencije. Kupnjom ove tvrtke Cisco dobiva komplementarnu vrhunsku tehnologiju, intelektualno vlasništvo i tim stručnjaka koji će dodatno učvrstiti Ciscovu vodeću poziciju u području objedinjene bežične mrežne tehnologije.

Bežična i mobilna rješenja predstavljaju sve značajnije komponente suvremenog mrežnog poslovanja, pa tako danas tvrtke smatraju bežični frekvencijski spektar strateškom korporativnom imovinom. Tvrtkama danas trebaju robusne bežične mreže sljedeće generacije koje mogu podržati sve brži razvoj bežičnih uređaja i sve veću ovisnost o mobilnim aplikacijama. S rješenjima tvrtke Cognio mrežni stručnjaci mogu proaktivno upravljati bežičnim spektrom i minimalizirati RF interferenciju kako bi stvorili optimalno iskustvo za korisnike.

"Tvrtka Cognio je sa jakom ponudom proizvoda i tehnologije te kontinuiranim inovacijama svojih talentiranih inženjera, izrasla u vodeću tvrtku za spektralnu tehnologiju", izjavio je Brett Galloway, potpredsjednik i direktor Ciscove poslovne jedinice za bežične mrežne tehnologije. "Bežični frekvencijski spektar je strateška imovina naših klijenata, stoga je upravljanje njime ključan element u osiguravanju robusnih mobilnih aplikacija. Inovativnost tvrtke Cognio u ovom tehnološkom području omogućit će tvrtki Cisco da nastavi isporučivati bogata i pouzdana mobilna korisnička rješenja."

Kupnjom tvrtke Cognio, Cisco nadopunjuje vlastitu naprednu tehnologiju kao i stručna znanja u području bežičnog umrežavanja koja je dobila kroz druge akvizicije. Ova akvizicija pospješit će isporuku naprednih sposobnosti i uklapa se u Ciscovu praksu korištenja razvojnih strategija za ulazak na nova tržišta odnosno usvajanje novih tehnologija. Tvrtka Cisco klasificirala je bežično umrežavanje kao Cisco naprednu tehnologiju (Cisco Advanced Technology), a osim bežičnog umrežavanja u tu kategoriju ubraja se još pet tehnoloških područja: aplikacijske mrežne usluge, kućno umrežavanje, zaštita, mrežna pohrana i objedinjene komunikacije.

Akvizicija tvrtke Cognio podložna je raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u prvom kvartalu Ciscove fiskalne 2008. godine, nakon čega Cisco namjerava pridružiti tvrtku Cognio svojoj poslovnoj jedinici za bežične mrežne tehnologije, u okviru Odjela za Ethernet i bežičnu tehnologiju.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901