Kompanije su se udružile kako bi korisnicima donijele jasnu sliku na HDTV-u

NEW YORK, i SAN JOSE - Time Warner Cable i Cisco® objavili su suradnju kako bi potrošačima pružili jasnu sliku o tome kako nabaviti i uživati u pravoj televiziji visoke rezolucije (HDTV - High-Definition Television). S pokretanjem Time Warnerove "HD Clear & Simple" internetske stranice (www.twcinhd.com), te dvije kompanije osiguravaju publici potrebne informacije kako bi doživjeli potpuno HDTV iskustvo. Nova HDTV internetska stranica dizajnirana je kako bi pomogla korisnicima razjasniti česte krive predodžbe o HDTV-u te opremi i uslugama potrebnima da se omogući prijem HD programa.

"Dok mnogi potrošači pokazuju zanimanje za HDTV, istraživanja pokazuju da mnogi još uvijek ne razumiju da je za prijem pravog HD programa potrebno proći tri koraka: "Nabavka HD televizora; prijava za HD uslugu koju se može dobiti sa HD kutijom za digitalni kabel; i spajanje na HD kanal," rekao je Sam Howe, izvršni potpredsjednik i glavni marketinški službenik za tvrtku Time Warner Cable. "Pomoću ove edukativne internetske stranice želimo olakšati razumijevanje procesa HDTV-a, a istovremeno pospješiti rast HD-a i naprednih digitalnih usluga koje pruža inovativna tehnologija tvrtke Cisco."

"Uspjeh tvrtke Cisco u podršci povezanog doma (connected home) i "Conncected life"-a (povezanog života) omogućen je stalnim rastom potražnje za naprednim video aplikacajama koje mi omogućujemo poput prijenosa i televizije visoke rezolucije na zahtjev ( HDTV on demand)," kaže Paul Bosco, potpredsjednik marketinga za kabelske i video inicijative u tvrtki Cisco. "Bliskom suradnjom sa tvrtkom Time Warner na pokretanju kampanje "HD Clear & Simple", pomažemo korisnicima da se pridruže digitalnoj revoluciji koju je donijela televizija visoke rezolucije."

Time Warner Cable i Cisco "HD Clear & Simple" internetska stranica pokrenuta je tijekom kolovoza, a potrošači se mogu priključiti putem interneta i pronaći što je najnovije u HDTV svijetu zabave i informacija.

O tvrtki Time Warner Cable
Tvrtka Time Warner Cable posjeduje i upravlja kabelskim sustavima koji prolaze kroz otprilike 26 milijuna domova u 33 savezne države. Sa sjedištem u New Yorku, tvrtka Time Warner Cable ima 14.7 millijuna potrošača za različite proizvode, među njima i video, brzi prijenos podataka te kućni telefon. To čini otprilike 13.4 milijuna osnovnih video pretplatnika i više od 6.7 millijuna korisnika koji kupuju barem jedan proizvod. Tvrtka Time Warner Cable objedinjuje neke od tehnološki najnaprednijih i najbolje grupiranih kabelskih sustava u zemlji, s tim da je oko 85 posto korisnika tvrtke smješteno u pet geografskih područja: New York, Texas, Ohio, Sj. i J. Karolina i južna Kalifornija. Ona je najveći opskrbljivač u dva najveća grada u zemlji, Los Angelesu i New Yorku. Podizanjem svog vodstva u inovacijama i kvalitetnoj brizi za kupce, tvrtka Time Warner Cable izdaje napredne proizvode i usluge kao što su video-na-zahtjev, televizija visoke rezolucije, digitalni video rekorderi, digitalni telefon sa brzim prijenosom podataka.

O tvrtki Cisco

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901