PALO ALTO, SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco će kupiti $150 milijuna zajedničkih dionica A klase tvrtke VMware u vlasništvu tvrtke EMC, po uobičajenim nadzornim i drugim uvjetima koji uključuje i Hart-Scott-Rodino (HSR) provjeru. Nakon završetka ulaganja, tvrtka Cisco će posjedovati otprilike 1.6 posto VMware-ovih ukupnih glavnih zajedničkih dionica (manje od jedan posto ukupne glasačke moći VMware-ovih glavnih zajedničkih dionica). VMware je pristao na razmatranje imenovanja predstavnika tvrtke Cisco u Upravni odbor VMware-a u budućnosti.

Ciscov potez kupovine dionica usmjeren je na jačanje suradnje između tvrtki kako bi odgovorili na povećani interes kupaca VMware-ovih virtualizacijskih proizvoda s Ciscovom mrežnom infrastrukturom i razvoj rješenja za kupce koja se odnose na preklapanja virtualizacije i mrežnih tehnologija.

Uz to, VMware i Cisco sklopili su i uobičajeni sporazum o suradnji koji izražava njihovu namjeru da prošire suradnju i na području zajedničkog razvoja, marketinga, korisničkih i industrijskih inicijativa. Kroz poboljšanu koordinaciju i integraciju mrežnih i virtualiziranih infrastruktura, ove tvrtke namjeravaju naći rješenja za naprednu optimizaciju podatkovnih centara i proširiti pogodnosti virtualizacije preko podatkovonog centra na udaljene urede i računala krajnjih korisnika.

O tvrtki VMware, Inc.
VMware, EMC tvrtka (NYSE: EMC), vodeći je svjetski proizvođač virtualnog infrastrukturnog softvera za industrijski standardne sustave. Kompanije svih veličina koriste VMware rješenja da pojednostave svoje sustave informacijske tehnologije, potpuno podupiru svoja trenutna računalna ulaganja i odgovaraju brže na promjenjive poslovne zahtjeve. Sjedište tvrtke VMware je u Palo Alto u Kaliforniji. Za više informacija, posjetite www.VMware.com.

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901