AMSTERDAM, Nizozemska - Ukupno 23 mlada inženjera iz Srednje i Istočne Europe pohađat će jednogodišnji pripravnički program u tvrtki Cisco® od 30. srpnja, kada će se pridružiti kolegama iz 144 države iz Europe, Rusije, ZND-a, Bliskog Istoka, Afrike i Latinske Amerike koji pohađaju Ciscov program izobrazbe za suradnike u prodaji. Tijekom sljedećih dvanaest mjeseci polaznici će usvajati znanja o najnaprednijim mrežnim i komunikacijskim tehnologijama kao i vještine potrebne za uspješan rad kao što su komunikacija i suradnja na radnom mjestu.

Hrvatska je također uključena u program i ove godine te će mladi hrvatski inženjer sudjelovati u Cisco Sales Associate programu.

"Hrvatska je uvijek imala talenata i sposobnih pojedinaca te dugu tradiciju obrazovanja u tehničkim znanostima. Zadovoljni smo što proširujemo suradnju s vodećim tehničkim sveučilištima i lokalnim Cisco Networking akademijama kroz ovaj program. Izgrađujemo partnerstvo koje povezuje područja razvoja obrazovnih programa, seminara za razvoj karijera i zajedničkih istraživačkih projekata", rekao je Igor Meleš, generalni direktor hrvatskog Cisco ureda. "Posebno sam ponosan na vrlo visok interes u Hrvatskoj koji vlada među diplomantima za Sales Associate program i na mogućnost zapošljavanja kandidata u našem Cisco uredu ili kod partnerskih tvrtki."

Iako se niti nakon završetka programa kandidatima ne može jamčiti radno mjesto u Ciscu, u hrvatskom Cisco uredu zaposleno je dvoje hrvatskih kandidata koji su prošli edukaciju koja je predhodila Cisco Sales Associate programu, kao i jedan kandidat koji je sam završio Cisco Sales Associate program.

Tvrtka Cisco pokrenula je program obrazovanja za suradnike u prodaji u Srednjoj i Istočnoj Europi prije tri godine kako bi mladim stručnjacima pomogla da uspješno pohađaju pripravnički program.

Ovogodišnja 23 kandidata koji su odabrani između ukupno 1400 prijavljenih, zaposlit će se u tvrtki Cisco kao suradnici sistemski inženjeri. Ti mladi stručnjaci dolaze s vodećih tehničkih fakulteta iz 11 država Srednje i Istočne Europe: Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Litve, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Turske. Program edukacije, koja se održava u Amsterdamu, obuhvaća tečajeve vezane uz Cisco certifikate, tehničke i prodajne vještine te uvod u Ciscovu kulturu poslovanja. Pored rada u učionici i simuliranja radnih situacija uz podjelu uloga, sudionici dobivaju radne zadatke u laboratorijskim uvjetima i na terenu u svojim domicilnim državama.

Siniša Mitović završio je Ciscov program za suradnike u prodaji 2007. godine i radit će kao sistemski inženjer u hrvatskom Cisco uredu. "Zainteresirale su me mreže još za vrijeme studija ekonomije te sam se nakon završenog fakulteta prijavio za Ciscov program", rekao je Mitrović. "Pohađanjem programa za suradnike u prodaji dobio sam priliku nastaviti sa studijem i istovremeno stjecati iskustvo iz prakse kao i prodajne vještine. Nastavni program vrlo je intenzivan jer smo u jednoj godini naučili koliko bismo negdje drugdje naučili u pet godina." Za vrijeme jednogodišnjeg programa Siniša je savladao znanje o Cisco tehnologiji, prezentacijske i prodajne vještine potrebne kako bi započeo rad u hrvatskom Cisco uredu. "O kvaliteti programa govori činjenica da iako bez formalne tehničke pozadine, Siniša je u godinu dana Ciscovog programa za suradnike u prodaji stekao temelje i znanje koji mu omogućuju nastavak svoje karijeru u hrvatskom Cisco uredu gdje će se pridružiti iskusnim Cisco sistemskim inženjerima u svakodnevnim prodajnim aktivnostima", rekao je Josip Zimet manager sistemskih inženjera u hrvatskom Cisco uredu.

Za više informacija o Ciscovom programu za suradnike u prodaji, posjetite internetske stranice: www.cisco.com/go/ciscograds

Za više informacija o programu Cisco Networking Academy, posjetite: www.cisco.com/go/netacad

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901