Novom akvizicijom Cisco će nadopuniti svoju ponudu proizvoda za video nadzor

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco Systems® objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji privatne tvrtke BroadWare Technologies, vodećeg proizvođača IP-baziranog softvera za video nadzor. Softver tvrtke BroadWare omogućuje praćenje, upravljanje, snimanje i pohranu audio i video zapisa putem weba koji su dostupni autoriziranim korisnicima na bilo kojoj lokaciji.

Ovom akvizicijom Cisco će moći svojim korisnicima omogućiti jednostavan pristup video sadržajima (uživo i snimljenima) za nadzor, što će ubrzati reakciju, potencijalne istrage i rješavanje problema. Nadalje, akvizicija će savršeno nadopuniti Ciscovu postojeću ponudu proizvoda za video nadzor, olakšavajući prijelaz s analognog video nadzora na digitalno mrežno rješenje.

Koristeći IP mrežu kao platformu za konvergiranje aplikacija, tvrtke mogu na jednostavan način integrirati i sinhronizirati video sadržaj s drugim zaštitnim i sigurnosnim sustavima kao i drugim poslovnim alatima. BroadWare Technologies će pomoći Ciscu da novu vrijednost video nadzora isporuči svojim korisnicima različitih profila, uključujući komercijalne korisnike i podružnice velikih kompanija, kampuse, središnjice i velike korisnike iz javnog sektora.

“Cisco smatra da tržište infrastrukture video nadzora predstavlja veliku priliku za rast koja zahtijeva mogućnost podrške i IP i analogne instalacije”, izjavio je Marthin De Beer, viši potpredsjednik Ciscovog Odjela za nove tehnologije (Emerging Market Technologies Group, ili skraćeno EMTG). “Zahvaljujući akviziciji tvrtke BroadWare, Cisco će moći pratiti i odgovoriti na postojeće i buduće prilike u području video nadzora.”

Konačan završetak preuzimanja tvrtke BroadWare očekuje se u četvrtom kvartalu Ciscove fiskalne 2007. godine, koji završava 27. srpnja 2007. godine.

Tvrtka BroadWare osnovana je 1995. godine i ima 38 zaposlenika s uredima u Santa Clari u Kaliforniji i McLeanu u Virginiji. Po dovršetku akvizicije, proizvodi i zaposlenici tvrtke BroadWare postat će dio EMTG odjela tvrtke Cisco kojeg vodi De Beer.

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com/hr. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901