Implementacijom proizvoda SpanishLogica, Cisco će poboljšati učinkovitost mrežnih proizvoda

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji privatne tvrtke SpansLogic, sa sjedištem u gradiću Mountain View u Kaliforniji. Tvrtka SpansLogic vodeći je proizvođač procesora koji dramatično povećavaju brzinu obrade paketa širom mreže.
Budući da svaka generacija Etherneta donosi 10 puta veću brzinu, ugradnja rješenja tvrtke SpansLogic u Ciscove platforme za usmjeravanje rezultirat će novom razinom učinkovitosti.

"Izuzetno je važno da je mreža čvrsto integrirana s vrlo visokom brzinom obrade čime se eliminiraju uska grla", izjavio je Tom Edsall, viši potpredsjednik poslovne jedinice za podatkovne centre (Datacenter Business Unit - DCBU). "Zahvaljujći rješenjima tvrtke SpansLogic, Cisco će moći poboljšati ukupnu učinkovitost prijenosa prometa i propusnost kroz cijelu mrežu."

Tvrtka SpansLogic osnovana je 2004. godine i ima 14 zaposlenika u gradiću Mountain View, u Kaliforniji.

Uvjeti sporazuma nisu javno objavljeni. Kupnja je podložna raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u trećem kvartalu Ciscove fiskalne 2007. godine, koja završava 28. travnja 2007. godine. Po dovršetku transakcije, proizvodi i zaposlenici tvrtke SpansLogic postat će dio DCBU odjela kojeg vodi g. Edsall.

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901