Nova rješenja poboljšavaju i personaliziraju poslovnu suradnju u stvarnom vremenu

VARŠAVA, Poljska – Tvrtka Cisco predstavila je nove proizvode i aplikacije koji će omogućiti organizacijama korištenje mreže kao platforme za učinkovitiju i personaliziranu poslovnu suradnju. Ciscov Unified Communication sustav 6.0 sveobuhvatan je komunikacijski sustav za prijenos zvukovnih, vizualnih i podatkovnih sadržaja. Najnovija verzija uvodi mogućnosti koje će značajno povećati produktivnost mobilnih zaposlenika te malim i srednje velikim tvrtkama osigurati objedinjene komunikacije na troškovno učinkovit način. Ovaj komunikacijski sustav integrira žičane, bežične i mobilne uređaje kako bi se stvorilo sigurno rješenje za cjelokupnu organizaciju, bez obzira gdje se u pojedinom trenutku zaposlenik nalazi.

Objedinjene komunikacije fokusirane su na povećanje produktivnosti zaposlenika uz istovremeno smanjivanje troškova održavanja različitih komunikacijskih aplikacija i infrastruktura, objasnio je Abner Germanow, direktor mrežnih istraživanja u sklopu IDC-a.

Put od IP komunikacije do objedinjene komunikacije
Zaposlenici, poslovni partneri i korisnici danas u poslovanju koriste mnogobrojne kombinacije telefona, glasovnih poruka, elektronske pošte, faks uređaja, mobilnih klijenata i tehnologije za rich-media konferencije. Međutim, bez objedinjene komunikacije, ti alati često ne ostvaruju onoliku učinkovitost koliko bi mogli. Rezultat je preopterećenost informacijama i krivo usmjerene komunikacije što dovodi do zakašnjelih odluka, usporavanja radnih procesa i smanjene produktivnosti.

Kao preteče objedinjene komunikacije, IP telefonija i IP komunikacijska rješenja dokazali su da mogu pomoći u rješavanju ovakvih problema, omogućavanjući organizacijama da učinkovito dijele poslovne procese i smanje troškove. Kompanije su već godinama svjesne prednosti koje proizlaze iz korištenja zajedničke IP infrastrukture za glasovni, podatkovni i video sadržaj. Iz toga su se razvile objedinjene komunikacije koje donose još veće prednosti. Aplikacije objedinjene komunikacije integrirane su unutar IP mreže. Mogu pomoći organizacijama da bolje integriraju komunikacije s poslovnim procesima te osiguraju brz dolazak informacije do primatelja, koristeći pritom najprikladniji medij, izjavio je ovom prigodom Kaan Terzioglu, Ciscov potpredsjednik zadužen za Srednju i Istočnu Europu.

Objedinjene komunikacije omogućuju tvrtkama da suradnju ostvare u stvarnom vremenu koristeći napredne aplikacije s integriranog sučelja koje je jednostavno za uporabu, kao što su video konferenciranje, integrirano glasovno i web konferenciranje, mobilni IP soft telefoni i glasovna pošta.

Od ulaska na tržište poslovnih komunikacija 1999. godine, tvrtka Cisco isporučila je više od 11 milijuna IP telefona te isporučuje otprilike još 1 milijun svakog tromjesečja. Više od 48.000 klijenata širom svijeta koristi Ciscov sustav objedinjenih komunikacija, a više od 70% tvrtki s popisa Fortune 500 koriste rješenja iz portfelja Ciscove objedinjene komunikacije.

Cisco Unified Communications System 6.0

Verzija 6.0 Ciscovog sustava objedinjene komunikacije (Cisco Unified Communications system 6.0, ili skraćeno UCS 6.0) predstavlja niz komunikacijskih proizvoda za male, srednje i velike tvrtke koji su dio integriranog rješenja koje obuhvaća mrežnu infrastrukturu, zaštitu, mobilna rješenja, upravljanje mrežom i usluge tijekom čitavog životnog vijeka proizvoda. Ključni novi proizvodi i značajke sustava UCS 6.0 su:

Mobilnost

 • isco Unified Mobile Communicator je softverska aplikacija za mobilne uređaje koja je jednostavna za uporabu i koja omogućuje učinkovitiju komunikaciju za mobilne zaposlenike. Zahvaljujući ovom rješenju komunikacijske aplikacije i usluge za velike tvrtke dostupne su na mobitelima i smart telefonima. Uz pomoć proizvoda Cisco Unified Mobile Communicator zaposlenici mogu:
  • Pristupiti ažuriranim podacima tvrtke i osobnom direktoriju
  • Vidjeti status kolega (nedostupan – dostupan)
  • Na siguran način poslati tekstualne poruke koje će stići do primatelja čak i kada su zauzeti
  • Vidjeti popis uredskih glasovnih poruka na zaslonu mobilnog handseta te odabrati poruke koje žele ponovno preslušati
  • Ostvariti konferencije i suradnju kroz integraciju s rješenjem Cisco Unified MeetingPlace
  • Pristupiti podacima o nedavnim pozivima s mobilnog handseta kako bi doznali tko ih je zvao i kada, čak i ako je poziv bio upućen na uredski telefon.
 • Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G bežični IP telefon poboljšava prijenos glasa posredstvom bežične LAN mreže i podržava bežične 802.11 a/b/g standarde. Kao jedan od prvih IP telefona koji podržava 802.11 “a” standard, ima posebne tipke za opciju bez zvuka, podešavanje glasnoće i aplikacije kao što su “push to talk”, kao i držač odnosno punjač s integriranim zvučnikom. Ovaj telefon uključuje rješenje Cisco Compatible Extensions (CCX) verziju 4 koje sadrži visokokvalitetne značajke.

Male i srednje velike tvrtke

 • Cisco Unified Communications Manager Business Edition udružuje ključne aplikacije iz asortimana Ciscovih objedinjenih komunikacija za srednje velike tvrtke (100-500 zaposlenika) na jedinstvenu hardversku platformu (1 rack-unit-high) za pružanje usluga i zajedničko upravljanje. Osiguran je kompletan paket glasovnih, video i mobilnih značajki i značajki slanja poruka, kao što su:
  • audio i video telefonske sposobnosti s rješenjem Cisco Unified Communications Manager 6.0 (ranije Cisco Unified CallManager)
  • integrirane poruke s rješenjem Cisco Unity® Connection 2.0
  • jedinstveni poslovni broj s rješenjem Cisco Unified Mobility (ranije Cisco Unified MobilityManager)
  • zajednički set alata za upravljanje sustavom i pružanje usluga

Cisco Unified Communications Manager Business Edition je troškovno učinkovito rješenje budući da eliminira potrebu za više različitih hardverskih servera za svaku pojedinačnu aplikaciju. Pored toga, pojednostavljuje instalaciju, podršku i kontinuirano upravljanje sustavom, čime se smanjuju ukupni troškovi vlasništva.

Poslovna suradnja

 • Nova verzija rješenja Cisco Unified Personal Communicator 1.2 donosi instant poruke između osobnih računala i IP telefona. Također sadrži novi Microsoft Outlook toolbar koji omogućuje korisnicima da klikom biraju broj ili pošalju instant poruku iz liste kontakata u Outlooku ili elektroničke pošte. Nadalje, korisnici sada mogu slati informacije o dostupnosti na temelju Outlook Exchange kalendara. Uključena je i podrška za rješenja Cisco Unified MeetingPlace 6.0 for Web Conferencing i Cisco Unity voicemail (pored već postojeće podrške za Cisco Unity Connection i Cisco Unified MeetingPlace Express).
 • Flash temeljene sposobnosti web konferenciranja uz pomoć Cisco Unified MeetingPlace 6.0 pružaju brojne prednosti za korisnika uz veću podršku aplikacija i jedinstveno rješenje i okruženje za jednostavno i učinkovito glasovno, video i web konferenciranje. Među novim funkcionalnostima koje pruža Cisco Unified MeetingPlace 6.0. spadaju auto-skalabilnost prozora, animacije u prezentacijama, predlošci za sastanke (suradnja, prezentacija ili web seminar) i dodatne interaktivne funkcije kao što su chat, moderirani Q&A (pitanja i odgovori) te prozivanje (polling).

Ciscov sustav objedinjene komunikacije 6.0 pomaže tvrtkama da se istaknu u današnjem ubrzanom svijetu pružajući im agilnost koja im je potrebna da bi kontinuirano bile inovativne i da bi se mogle brzo prilagoditi novim tržišnim okolnostima. Koristeći mrežu kao platformu za sve komunikacije – glasovnog, video, podatkovnog, sigurnosnog i mobilnog sadržaja – mreža se transformira u „Human Network“ gdje poslovanje prati čovjeka, uz sveprisutnu sigurnost osobni podaci su uvijek dostupni, bez obzira gdje i kada su potrebni.

Za dodatne informacije o cjelokupnom asortimanu Ciscovih proizvoda i aplikacija objedinjene komunikacije, posjetite: www.cisco.com/go/unified.

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901