Kroz inovativnu i edukativnu igru istovremeno se usvajaju mrežne vještine

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco predstavila je edukativnu igru kojom se polaznicima stručnih tečajeva želi pojednostavniti složeno područje rada na podmrežama. Igra je razvijena kao odgovor na nedavno Ciscovo istraživanje u sklopu kojeg je većina polaznika izjavila da je najteže naučiti mrežno adresiranje, naročito stvaranje podmreža. "The Subnetting Game" dostupan je svima koji se registriraju na internetskim stranicama CCNA Prep Center, posvećenima mrežnim stručnjacima koji žele dobiti CCNA certifikat.

Rad na podmrežama ili "subnetting" je temeljna vještina koju moraju posjedovati mrežni stručnjaci, a sastoji se od procesa dijeljenja mreže organizacije u više podmreža kako bi se njima lakše upravljalo i osigurala veća razina učinkovitosti i zaštite. Te se podmreže mogu distribuirati različitim odjelima unutar organizacije koje će imati vlastite pristupne točke, resurse i razine zaštite.

Ova zanimljiva igra omogućuje polaznicima da testiraju svoje znanje i istovremeno razvijaju potrebne vještine dok rješavaju zabavne izazove. Igra počinje s malom mrežom i jednostavnim zadatkom da bi s vremenom zadaci postajali sve teži sa svakom novom razinom igre. Takvim pristupom i osobe s minimalnim znanjem u ovom području mogu koristiti ovaj alat za učenje.

"Mrežno adresiranje i stvaranje podmreža bitne su vještine koje mrežni stručnjaci moraju usvojiti", izjavio je Jerry Bush, programski menadžer u Ciscu. "Uz pomoć ove igre, polaznici vrlo brzo povećaju svoja znanja u radu na podmrežama kroz zabavu. Oni u većini slučajeva nauče nove vještine a da to niti ne primijete."

Stručni certifikati tvrtke Cisco
Široko priznati certifikati tvrtke Cisco (Cisco Career Certifications) donose vrijedne i mjerljive prednosti mrežnim stručnjacima, njihovim rukovoditeljima i tvrtkama u kojima rade. Postoje tri stupnja Ciscovih općih certifikata: Associate, Professional i Expert za razna područja rada kao npr. usmjeravanje i preklapanje, mrežna zaštita i pružatelji usluga. Također postoje i razni specijalizirani certifikati za specifična tehnološka područja, rješenja ili određene radne zadatke.

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901