Cisco će primijeniti tehnologiju tvrtke Five Across u cilju stvaranja većeg zadovoljstva korisnika internetskim stranicama

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco Systems objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji privatne tvrtke Five Across, sa sjedištem u San Franciscu u Kaliforniji, vodeće tvrtke u području društvenog umrežavanja.

Platforma tvrtke Five Across pod nazivom Connect Community Builder omogućuje kompanijama da na jednostavan način nadopune svoje internetske stranice sa sadržajem koji je namijenjen mrežnim zajednicama i kojeg uređuju sami korisnici kao što su audio/video/foto sadržaji, blogovi, podcastovi i profili. Takve funkcije koje omogućuju interakciju korisnika pomažu kompanijama da poboljšaju dvosmjernu komunikaciju s korisnicima i povećaju zadovoljstvo korisnika internetskim stranicama. Funkcije društvenog umrežavanja od posebnog su interesa medijskim kućama, sportskim organizacijama, skupinama s posebnim interesima i svakoj organizaciji koja želi poboljšati interakciju sa svojim online članstvom.

"Cisco čvrsto vjeruje da mreža predstavlja platformu koja može povezati ljude te koja može povezati organizacije s njihovim članovima", izjavio je Dan Scheinman, viši potpredsjednik i glavni direktor Ciscovog odjela za medijska rješenja (Cisco Media Solutions Group, CMSG). "Kupnjom tvrtke Five Across, Cisco će na taj način svojim korisnicima pomoći da razviju internetske stranice u značajniji i vrjedniji komunikacijski alat za krajnjeg korisnika."

Tvrtka Five Across osnovana je 2003. godine i ima jedanaest zaposlenika u San Franciscu. Po dovršetku transakcije, proizvodni asortiman i zaposlenici tvrtke Five Across postat će dio Ciscovog odjela za medijska rješenja kojeg vodi g. Scheinman.

Uvjeti sporazuma nisu javno objavljeni. Kupnja je podložna raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u trećem kvartalu Ciscove fiskalne 2007. godine, koja završava 28. travnja 2007. godine.

Za više informacija o Ciscovom odjelu za medijska rješenja, posjetite: www.cisco.com/go/media.

O tvrtki Cisco Systems

Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:
Adrian Bobanović

Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901