Ovom kupnjom Cisco proširuje svoju ponudu u području digitalnih medija i "digital signage" tehnologija

SAN JOSE, Kalifornija - Tvrtka Cisco objavila je da je postignut konačan sporazum o kupnji privatne tvrtke Tivella sa sjedištem u gradiću Half Moon Bay u Kaliforniji. Tivella je vodeći proizvođač sustava i softvera za "digital signage" - novu tehnologiju koja podržava projekciju raznih sadržaja na sve različite vrste displeja kao što su LCD i plasma displeji, elektronički panoi, projektorska platna pa sve do nove generacije zaslona kao što su organski LED zasloni.

"Digital signage" predstavlja novu tehnologiju koja će promijeniti i unaprijediti komunikaciju s potrošačima. Današnje kompanije sve se više suočavaju s nizom izazova koje donosi rast i razvoj poslovanja, čime omogućavaju tehnologiji "digital signage" ubrzano osvajanje tržišta. "Digital signage" unaprijedit će poslove vezane uz održavanje identiteta brenda i lojalnosti kupaca te promotivne i marketinške aktivnosti kojima se nastoji doći do ciljane publike na što učinkovitiji način. Kompanije koje već koriste "digital signage" bilježe veću prepoznatljivost brenda i porast prodaje zahvaljujući ovoj metodi isporučivanja relevantnih informacija ciljanoj publici u blizini mjesta prodaje.

"Smatramo da tehnologije "digital signage" pokazuju ogroman potencijal za integraciju s našom postojećom platformom sličnih proizvoda", izjavio je Marthin De Beer, viši potpredsjednik zadužen za nove tehnologije u tvrtki Cisco. "Time će Cisco moći isporučivati video sadržaj u realnom vremenu, video na zahtjev i ostali media sadržaj na zaslone te na "digital signage" uz pomoć IP tehnologije u svrhu ciljane komunikacije, reklamiranja i edukacije."

Kupnja tvrtke Tivella podložna je raznim standardnim završnim odredbama, a njen konačan završetak očekuje se u drugom tromjesečju Ciscove poslovne 2007. godine.

Tvrtka Tivella osnovana je 2001. godine i ima 10 zaposlenika smještenih uglavnom u Milpitasu, Kaliforniji, dok je sjedište tvrtke u gradiću Half Moon Bay u Kaliforniji.

Po dovršetku transakcije, proizvodni asortiman i zaposlenici tvrtke Tivella postat će dio Ciscovog odjela za nove tehnologije kojeg vodi g. De Beer.

O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901