Cisco i tvrtke partneri: Combis, Computech, CS Computer Systems, InfoNET projekt, RECRO-NET, Storm Computers i Mrežne tehnologije VERSO, zajedno su donirali 120.000,00 kuna Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

Zagreb, 18. prosinca 2006. - Tvrtka Cisco udružena s partnerima Combis, Computech, CS Computer Systems, InfoNET projekt, RECRO-NET, Storm Computers i Mrežne tehnologije VERSO, prigodom Božićnih blagdana donirala je 120.000,00 kuna Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Donaciju je preuzeo ravnatelj bolnice, dr. Ivan Željko Weiss.

Božićne i novogodišnje blagdane tradicionalno povezujemo s vremenom darivanja, topline i razumijevanja. U sklopu tradicionalnog božićnog okupljanja, ove godine u Piranha baru, Cisco i tvrtke partneri iskoristili su prigodu te darivali one kojima je pomoć najpotrebnija. Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra trenutno liječi 110 pacijenata u dobi 0 do 18 godina oboljelih od kroničnih bolesti ili bolesti koje imaju dugačak tijek liječenja. To su uglavnom oboljenja centralnog živčanog sustava, endokrini i metabolički poremećaji, reumatske bolesti, fenilketonurija, celijakija, razni sindromi, hidrocefalus i druga teža oboljenja bez prognoze za ozdravljenje. Zbog nemogućnosti provođenja potrebne zdravstvene njege i tretmana u obitelji, djeca su smještena u ovoj bolnici. Radi se uglavnom o potpuno nepokretnoj djeci ovisnoj o sestrinskoj njezi (95 posto), djeci koja se hrane na nazogastičnu sondu (50 posto) te djeci koja se svakodnevno presvlače i tri puta. O njima skrbi 85 djelatnika, od toga pet liječnika specijalista, četiri defektologa, 25 medicinskih sestara i 15 pomoćnih njegovateljica, tehnička služba s kuhinjom, praonicom rublja te ostalim popratnim djelatnostima.

"Božićne i novogodišnje blagdane tradicionalno povezujemo s vremenom darivanja. U ovom razdoblju trebamo se sjetiti i onih kojima je pomoć najpotrebnija. U ime svih tvrki partnera, vjerujemo da ćemo ovom donacijom bar malo, olakšati bolesnoj djeci boravak u bolnici te da će se tako i poboljšati uvjeti njihovog liječenja" rekao je Igor Meleš, direktor Cisca te u ime svih direktora tvrtki koje su sudjelovale u akciji darivanja, uručio donaciju dr. Ivanu Željku Weissu, ravnatelju Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Dr. Ivan Željko Weiss prigodom donacije obratio se nazočnima: "Vrlo smo sretni i zahvalni što su nas informatičke tvrtke prepoznale kao ustanovu čijim je štićenicima pomoć neophodna. Ovom vrijednom donacijom, sada možemo razmišljati o kupnji automobila kojim bi se djeca prevozila na potrebne specijalističke preglede u Zagreb. Tko navrati u našu bolnicu, uza svu tugu, osjetit će jednu pozitivnu energiju i puno ljubavi. U ime sve dječice i naših djelatnika, još jednom se najtoplije zahvaljujemo na ovoj velikodušnoj gesti."

Sadašnji sadržaj i naziv, Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra nosi od 1969. godine. Kao takva ustanova u okviru zdravstva skrbi o malim pacijentima Zagreba, cijele Hrvatske te dijela Bosne i Hercegovine. Temeljem ugovora sa HZZO-om, bolnica pruža liječenje i zdravstvenu njegu bolesnoj djeci s predviđenim kapacitetom od 110 kreveta te radom kroz specijalističku pedijatrijsko-neurološku ambulantu. Tijekom boravka u bolnici, djeca su uključena u odgojno obrazovni proces uz stručnu pomoć defektologa-logopeda te socijalnog pedagoga. Bolnički stručnjaci u timskom radu usko surađuju s nizom zagrebačkih ustanova te pojedincima konzultantima. Bolnica je smještena u dvorcu Oršić, zaštićenom spomeniku kulture izgrađenom u drugoj polovici 18. stoljeća.

O tvrtki Cisco
Tvrtka Cisco (NASDAQ: CSCO) je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja koja mijenjaju način na koji se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. Informacije o tvrtki Cisco možete pronaći na internetskoj stranici www.cisco.com. Za najnovije vijesti, posjetite stranicu http://newsroom.cisco.com. Za prodaju Ciscove opreme na europskom tržištu zadužena je tvrtka Cisco Systems International BV, organizacija u punom vlasništvu korporacije Cisco Systems, Inc.

Osoba za odnose s javnošću:Adrian Bobanović
Cisco Systems Hrvatska
E: abobanov@cisco.com
T: 01/4628901